2018. július 21., szombat

Nagykorú "gyerekek", de miért is?!

Arra panaszkodnak a nők, hogy a férjük úgy viselkedik, mint egy gyerek. Nem vesznek részt a házimunkában, nem vállalnak felelősséget semmiért, satöbbi. Arról nem is beszélve, hogy hallani arról is, hogy a férfiak a "pótanyát" látják a feleségükben. Csupa felszínes mondatok, amik mögött sokkal többről van szó, mint ezt bárki gondolná.

A férjek azért ilyenek, mert többnyire őket gyermekkorukban szüleik szigor árán akarták tanítani a felelősségre, a házimunkát úgy akarták nekik bevezetni, mint "a szükséges rossz", és nem megértő módon mutatták be nekik, hogy akár örömet is okozzon. És inkább "kicsi felnőttekként" kezelték őket, mint gyerekként a koruknak megfelelően minden időszakban, pl. nem illik kisfiúknak sírni, mert azoknak erősnek kell lenniük, többször mondják nekik, amikor az apjuk elmegy otthonról, hogy "most ők a férfiak a háznál", de erre ők nincsenek felkészülve, hiszen gyerekek, így elveszik tőlük a gyermekkorukat.

Ha általános lenne az igaz szeretet és a megértés a családokban, sokkal kevesebb lenne a gyermeteg férfi. Többük vállalna felelősséget a családjáért, foglalkozna gyermekeikkel (jobbik értelemben vett gyerekességgel).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése