2018. november 29., csütörtök

"Álszent" cégvezetők

Olyan dolgokat tudtam meg a híres számítástechnikai és egyéb ilyen cégek vezetőiről, ami bár azt csinálják, amihez értenek, de e téren nagyon szigorú szülők.


Bill Gates-ről például megtudtam, hogy a gyermekeinek 14 éves korig nem adott okostelefont. Hiába kérlelték ők, mondván, hogy mindenki másnak már van, nem hallgatta meg őket. SŐT, 14 éves kortól is szigorú szabályok vonatkoznak náluk a mobilozásra. Szigorral próbálja őket jobb belátásra bírni, hogy az ebédlőasztalnál, vagy lefekvés előtt ne használják a telefont.


Steve Jobs sem akarta, hogy gyermekeinek iPad-jük, vagy egyéb iOS alapú eszközük legyen.


A Facebook egyik volt alelnöke, a sri lankai származású Chamath Palihapitiya, mivel mindenféle hülyeségek miatt felmondott, ő nem engedi meg a gyermekeinek, hogy valaha is legyen fiókjuk a közösségi oldalon. Azt mondja, hogy "függőségre hajtanak", vagy ilyesmi, amiről Mark Zuckerberg azt mondta, hogy már sok minden változott a biztonság, etika és egyéb fontos dolgok terén. Palihapitiya mindenkit a Facebook ellen akar uszítani. Azt szeretné elérni, hogy az emberek függesszék fel, vagy töröljék magukat az oldalról.


EMBEREK, EZ A "MINÉL KÉSŐBB ISMERI MEG A MULTIMÉDIÁT A GYEREK, ANNÁL JOBB" ESZME A LÓ TÚLOLDALA, ÉS UGYANOLYAN KÁROS, MINT A "TÚLZOTT HASZNÁLAT"!!! MIÉRT NEM ISMERI EL SENKI AZ ARANY KÖZÉPUTAT?!?! LEHET ÚGY IS, HOGY A KICSI GYEREKEK A SZÜLŐVEL EGYÜTT TABLETEZZENEK, VAGY TELEFONOZZANAK, ÉS HA IGAZ SZERETETBEN ÉS MEGÉRTÉSBEN NEVELKEDNEK, AMIBEN NINCS SE SZIGOR, SE A SOKAK ÁLTAL RETTEGETT "ELKÉNYEZTETÉS", AKKOR ELŐBB MEGUNJA A KÉPERNYŐT, MINT GONDOLNÁNK.


Itt vannak a források, amikből dolgoztam:


https://divany.hu/szuloseg/2018/02/07/bill_gates_kutyu_neveles_gyerek_gyerekneveles_telefon_tablet/?utm_source=cikklink


https://femina.hu/terasz/facebook-kritika/



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése