2018. november 16., péntek

"Tanulj online és ki sem kell lépned a lakásból!!"

Mostanában egyre népszerűbb online tanfolyamokra regisztrálni a tanuláshoz. Emailben küldik a tanulónak a leckét. És ez olyan menő, mert "végre" nem kell kimenni a lakásból. Ha nem gondolkodnak a kormányok oktatásügyi miniszterei, és nem tiltják be az iskolai szigort és a felesleges, lexikális tananyagokat az országaikban, akkor lehet, hogy lassan online lesz minden általános iskola és (szak)középiskola. A lustaság és a KÉNYELEM nagy úr, mert csak szigor árán próbálják az embert ösztönözni a tanulásra és a munkára az offline világban. Én egyáltalán nem értek egyet az ilyenekkel.
Tőlem is elvárják, hogy én is tanuljak online. De nekem bármely dolog tanulásához nem online kurzus szükséges, hanem egy mentor, aki megértő módon tanít. De az online kurzusokhoz nincs türelmem, mert bonyolult procedúrák lehetnek a regisztráció előtt. Amúgy sincs semmi kedvem jobban online lenni, mint offline. Sokkal fontosabbak számomra az emberi kapcsolatok, mint az állandó online jelenlét. Ha lenne okostelefonom, akkor sem azt nyomkodnám állandóan, hogy pl. egy posztomra hány lájkot kaptam. Fotózásra, egy kis játékra, és a telefon alkalmazásainak tanulmányozására használnám.
Nem online iskolák kellenek, hanem olyan offline környezet, amiben öröm tanulni, és együtt lenni másokkal. De sajnos mindenben az ügyintézéseket, oktatást felváltják az online lehetőségek, ami már ma túl sok az embernek. Olyan, mint ahogy a PC-s és videojátékok átmennek digitálisba. Lásd: Spyro - Reignited Trilogy Xbox One és PS4 konzolokra csak az első rész jelent meg lemezen, a többi kettőt pedig letöltésben kell megvásárolni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése