2018. november 3., szombat

MMO gyerekek

Manapság sajnálatos módon a gyerekek is játszanak MMO (Massively Multiplayer Online) játékokat, és online vannak.
Itt van például a Roblox is. Ez egy online játékkészítőszerűség, aminek nem olvastam, hogy lenne offline módja.
A másik a Minecraft, aminek bár van offline módja, de leginkább az online-t használják (ki) a gyerekek.

Már egyre igazabbak az aggályok, hogy mennyire károsak a mai számítógépes játékok, mert ez az online élet bár kényelmes, de sajnos többnyire a VALÓDI emberi kapcsolatok rovására megy.

Én sosem szerettem az online játékokat. Főképp az olyanokat, mint a World of Warcraft, Everquest sorozat és az egyéb online szerepjátékok (Massively Multiplayer Online Role Playing Game).

Az online játékok sokkal károsabbak, mint a sima, szolid videojátékok, mert azok viszont akár hasznosabbak is lehetnek.

A másik baj, hogy az ezekről szóló internetes cikkekben inkább arról írnak, hogy bár teljesen tiltani nem, de korlátozni kell ezek használatát. Pedig, ha a gyereket igazán szeretik, megértik, és megfelelő módon foglalkoznak vele mind otthon, mind az iskolában, akkor alapból megunja a játékot egy idő után. Talán hamarabb is, mint a szülő gondolná. Sőt, ha megbeszélik a filmekben, videojátékokban látottakat, akkor nem torzul el a gyerek fantáziája.

Sajnos a gyerekeket sem a szülők, sem a tanárok nem értik meg. Túl sok feladattal terhelik meg őket. Nem csoda, hogy ezekbe a multimédiás dolgokba menekülnek, és azok beszippantják őket.

Örülnék, hogy ha másként látná mindenki ezeket a dolgokat. És megnéznék, hogy mi van a gyereknél a "függőség" mögött, nem pedig mindent felszínesen gondolva nézni. Mert különben online generációk következnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése