2018. december 12., szerda

Néhány mondat a krisnásokról

A Krisna hívőkről lesz szó most ebben a bejegyzésemben. Az első dolog, amiben hisznek, az a vegán életmód. Azt szeretnék ők, hogy a világ legyen vegán, hogy "ne öljük meg a szegény állatokat". Olyan érvekkel indokolnak a húsevés ellen, hogy "egy csomó rákkeltő dolog van benne", amik valójában kizárólag a vörös húsokban (marha, sertés) vannak, fehér húsok (csirke, pulyka) viszont a legegészségesebbek. Azt is mondják, hogy "az ember növényevő". Nem félnek attól, hogy ha vegán lenne a világ, néhány évtized múltán haszonállatok inváziója fenyegetné a földünket. MI NEM VAGYUNK NYULAK, VAGY EGYÉB NÖVÉNYEVŐ ÁLLATOK, AZ EMBERNEK PEDIG SZÜKSÉGE VAN HÚSÉTELEKRE. AZ EMBER ŐSIDŐK ÓTA HÚST IS ESZIK.

És ahogy elnézem, a gyermeknevelésben eléggé szigorpártiak. De sajnos a lelki békéhez nem tartozik a szülői szigor. Sokkal inkább van szükség megértő szülőkre és iskolai pedagógusokra.

Van egy Létai Péter nevű magyar férfi, aki krisnásként felvette a Sivarama Swami nevet. Ő videókat csinál mindenféléről, amikben angol nyelven beszél, de van magyar feliratos változatuk. Próbálja "jobb belátásra bírni" a népet, hogy ne egyenek húst, és hogy a gyerekeknek szabályok kellenek, és a bhakti jóga nagyon jó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése