2022. január 7., péntek

A "MŰ" világa

 Ma már az üresfejű macho-knak és szintén üresfejű plázacicáknak áll a világ. Ma már az a férfi, aki kigyúrt, izomkolosszus, és szteroiddal teli, míg az a nő, aki tele van sminkkel, mindenféle színű körmei vannak, és amellett, hogy az ajkain jó erős színű a rúzs, egyszer vagy többször fel vannak töltve botoxkezelés fejében, valamint nincs elfelejtve plasztikai műtét sem, ami keretében fel van töltve a hátsó és a két mell szilikonnal, de legyen vékony, is, és legyen megáldva darázsderékkal is. MERT HÁT NEM AKARUNK LÁTNI TERMÉSZETES ÉRTÉKEKET SEM KÜLSŐLEG, SEM BELSŐLEG EGYARÁNT!!! És ezt látja minden korosztály (GYEREK, TINI, felnőtt, és a felnőttet direkt írtam kis betűkkel) a médiában, mint pl. TV, közösségi internetes oldalak, stb. Ezt a példát mutatják a sztárok is.

Alapkövetelmény még az, hogy kerüljék a kultúrát, az intelligencia hajszolását is. Ezért is népszerű többek közt a bugyuta, butító, igénytelen, "szórakozást" ígérő műsorok. Ezért híresek a médiában a luvnyák (és még finoman beszéltem), a kigyúrt bunkójózsik.

Nem kell csodálkozni azon, hogy egyre több tini öli meg magát az egyre növekvő testképzavara miatt, vagy enyhébb esetben a pszichológusnál, vagy a pszichiátrián köt ki.

Mert a külső alapján ítélni sokkal fontosabb, mint a belsőt meglátni benne, milyen valójában. Nem érdekel senkit, hogy egy mérce szerint csúnya külső akár szeretetteljes, örömtelien kisugárzó lelket takar, mert kit érdeklik a belső értékek, igaz?!

Nos, ha nem változik meg ez a fajta hozzáállás, ki tudja, meddig fajul ez az öngyilkos, vagy legalábbis lassú halál felé zuhanó világunk.

Ez a jelenség nem mostani keletű, ennek kérem már történelme van. Anya meséli, hogy régen is a magamutogató, nem egészen erkölcsös nők jártak jól, csinálták meg a szerencséjüket, mert erre volt igényük a férfiak nagy részének és a csélcsap, szélhámos pasik után bomlottak még a naiv, erkölcsös nők is. Tehát amit most látunk, egy rossz felé fejlődés eredménye. 

Csak az ám a nagy kérdés, hogy üres fejjel szilikontúltengéssel felismerhetetlenségig sminkelve vagy izomagyúként, illetve szélhámosként élve mennyire értékes egy élet? 

Én többre becsülöm a természetes szépségű embereket, akikkel bármiről lehet beszélgetni, mert mindenhez hozzá tudnak szólni, hiszen olvasottak, tájékozottak. Az, akinek a lelke szép, és idegen tőle a sminkelés, mindig többet ér számomra, mint aki csupán kívülről szép állítólag (magát tartva szépnek jó sok "vakolattal"). 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése