2022. május 21., szombat

Nem lenne szükség erre, ha...

 Nem lenne szükség olyan szállodákra, éttermekre, ahonnan ki vannak teljesen, vagy csak bizonyos kor alatt tiltva a gyerekek, ha a szülők:

  • foglalkoznának a gyerekeikkel.
  • hagynák őket (a gyerekeiket), hogy bizonyos mértékig egyedül fedezzék fel a világot.
  • felerősítenék a kompetenciaérzéküket abban, hogy a házimunkát "szükséges rossz" helyett érdekességként tanítanák nekik, és elfogadni tőlük, és kielégíteni bennük bármiféle segítési vágyukat, megmutatni, miben és hogyan segíthetnek szüleiknek.
  • biztosítanának lehetőséget a gyerekeknek, hogy eleget mozoghassanak (de nem csupán sport formájában), így ha el kell menni valahová, ahol egy helyben kell lenni, vagy legalábbis keveset lehet mozogni, akkor elég fáradtak lennének ahhoz, hogy jól meglegyenek egy helyen.
  • a felelősségteljes feladatokat a gyerekekre korához mérten érettség alapján bíznák. Nem pedig akármilyen, akármennyire érett gyereket "MINI FELNŐTTEKKÉNT" kezelni.
  • a gyerekek tehetségét, képességét felfedezni, megérteni, és támogatni képesek lennének, ami lehet művészet (rajz, festés, zene, programozás), matekzseniség, stb., nem pedig azt mondanák, hogy "ezek semmit nem érnek az életben", és bármiféle lélekölő munká(k)ra terelnék pályájukat/pályafutásukat.
  • A számítógép-, TV-, okoseszköz (tablet, telefon) használatot idiótábbnál idiótább szabályok és időkorlátok helyett kiegyensúlyozottan, együtt játszva ismertetnék a gyerekeikkel, így nemcsak hogy megtudnák ezen eszközök hasznosságát, hanem hamarabb megunnák azokat egy idő után, még mielőtt megártana nekik, és ők keresnék a személyes kapcsolatokat.

De sajnos ez mind nincs meg a családokban, így nem csoda, hogy a gyermekmentes éttermek, szállók, egyebek egyre népszerűbbek lesznek, és egyre több ember lesz olyan, akik mindenféle gyermekhangoktól mentesen akar nyugodtan pihenni. A másik az, hogy egyre több gyerekgyűlölő/gyerekellenes felnőtt lesz világszerte generációkon át, akik csak az anyagi és fizikai terhet látja a családalapításban, és inkább kisállatot fogadnak örökbe mondván, hogy azok sokkal cukibbak, mint bármily gyerek, és sokkal fontosabbak a gyerekeknél, pláne egy állat lelki világa előbbre van egy gyerekénél.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése