2018. január 4., csütörtök

Már a LEGO játékszoftverek is! :-(

Szomorú hír a gyermekek biztonságos multimédiahasználatát érintő dolgok számára.
Sajnos már a LEGO játékok PC-s változatát is utolérte a Steam.
Itt van például a LEGO Batman: Beyond Gotham c. játék, ami bár még tartalmaz DVD-ROM-ot, de sajnos PC-n már Steam-es aktivációt igényel.Két LEGO játék, a LEGO Worlds és a LEGO City Undercover PC-s doboza már csak letöltőkódot tartalmaz, ám lemezt egyáltalán nem.
Ha már a PC-s játékvilág annyira elfajult, hogy már gyerekeknek szóló játékok használatához is már Steam fiók szükséges, és hamarosan semmilyen PC-s játék nem lesz a videojátékboltok polcain (csak konzoljátékok), akkor hogyan játsszanak PC-n biztonságban szegény kisgyerekek?! És sajnos, mielőtt egyre több játékhoz kellett volna a Steam fiók, akkor is voltak iOS és Android-os készülékek (tabletek, mobiltelefonok), amik már úgy debütáltak, hogy minden applikációt digitális letöltésben lehetett beszerezni. Ám kellett volna lehetőség Applikációs Kártyán (röviden: Appkártya) való forgalmazádhoz is, ami nagy méretű appokhoz szükség lenne, hogy ne foglaljon sok helyet az eszköz tárhelyén.
Sajnos, a Rayman Legends, ami aránylag még gyermekbarát lenne (a maga PEGI 7-es besorolásával), de sajnos annak a PC-s változata is már Uplay fiókot igényel.

ÚGY LÁTSZIK, HOGY A PC-S KISKERESKEDELEMNEK HAMAROSAN VÉGE!!!
KÜLÖNÖSEN, HOGY MAJD A JÖVŐ GYERMEKEI MÁR NEM LÁTHATJÁK, HOGY MILYEN JÓ LEMEZRŐL TELEPÍTENI PC-S SZOFTVERT, AMI MÉG A LEGROSSZABB ESETBEN IS CSAK FÉL ÓRA!!!

Mátyás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése