2018. március 27., kedd

Az abszolút oktatási reform

Elmondom, mi lenne az abszolút reform az oktatásban. Nem csak Magyarországon, az egész világon.
Ezek a következők:

  1. Az iskolai szigort teljesen be kéne tiltani törvényileg, mert ez csak megfélemlíti a gyerekeket, fiatalokat.
  2. Szórakoztatóvá kéne tenni az oktatást minden iskolára (általános, középiskola, főiskola, egyetem), így nem lennének annyira unalmasak a gyerekeknek, tinédzsereknek az órák, hogy közben késztetést érezzenek, hogy állandóan mobilozzanak, és nem kéne arra vetemednie a hatvani iskoláéhoz hasonló szabályok (vagyis, hogy iskolai nap kezdetekor mindenkinek le kell adnia a mobilját, és csak a nap végén kaphatják vissza) bevezetésére, mert az nem oldja meg teljesen ezt a problémát.
  3. El kéne törölni a lexikális, poroszos iskolamódszert, és a rengeteg felesleges tanulnivalót, helyette használható tudást kéne oktatni, amennyi tényleg szükséges!!
  4. A házi feladatokat teljesen meg kellene szüntetni, mert az teher a diákok számára.
  5. Iskolai jegyek helyett inkább fel kéne mérni minden gyereket, hogy ki mihez van tehetsége. NE A JEGYEKTŐL FÜGGJÖN, HOGY KI JÁRHAT GIMNÁZIUMBA, FŐISKOLÁRA, EGYETEMRE, ÉS KI CSAK SZAKKÖZÉPISKOLÁBA!!!
  6. Dolgozatok és vizsgák (írásbeli és szóbeli egyaránt) helyett inkább átbeszélésekkel kellene zárni a féléveket és év végéket (Jegyek nélkül). Így nem lenne meg a puskázások veszélye sem. Nem lenne senkiben félelem sem.
  7. A tanároknak segíteniük kéne minden gyereknek bepótolni a hiányosságokat.
Nagyon jó lenne, ha így lenne az egész oktatás, hogy kiegyensúlyozottak legyenek a gyerekek, nem igaz?!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése