2018. március 2., péntek

HAHÓ!! TÚL SOK A SZIGOR A GYEREKMŰSOROKBAN!!!!

Egyre több, gyerekeknek szóló filmben, rajzfilmben találok szülői és/vagy iskolai szigort. Ha a gyerekszereplő valami "rosszat" csinál, mind a tanárok, mind a szülők büntetéssel viszonozzák.
Az iskolában nagy a választék, mivel büntessék, amiből a "legrosszabb", hogy kicsapják az iskolából. Otthon a szülők pl. szobafogsággal és/vagy a TV-től, a számítógéptől, (ma már) a tablettől, telefontól, SŐT, a kedvenceitől való eltiltással büntetik.
Főképp a tinifilmekben van az, hogy a szülők azt hiszik, hogy a tini gyermeküknek szigorú szabályokra van szüksége.
Ezzel csak azt tanulják meg a gyerekek, hogy a felnőttekben csak akkor szabad megbízni, ha jók voltak,  nem csináltak semmi rosszat, mert ha bármi rosszat tettek és valaha kiderül, akkor bajban lesznek.
Hogy tanuljanak így bizalmat mások iránt?!
Inkább azt kellene sugallnia a gyerekműsoroknak, hogy bármiben számíthatnak a gyerekek a szülőkre, akármi is történt. Mert az, hogy a South Park sorozatban sok a szülői és az iskolai szigor az hagyján, mert az már felnőtteknek szól annak ellenére, hogy gyerekszereplős. Mert nem szigorral kell felelősségre nevelni szegény gyerekeket.

Itt jön az utóirat: Valaki azt mondta nekem, az Amerikai Egyesült Államokban annyira nincs szigor, hogy "ha egy tanár kikérdezi a szorzótáblát, már fel is jelentik kényszerítésért. de sajnos az amerikai gyerek- és tini filmek és sorozatok, rajzfilmek nem ezt mutatják, mert azok sem különbek, ugyanúgy szigort mutatnak benne.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése