2019. május 10., péntek

Méghogy el vannak kényeztetve...

Ma délután, amikor a napi sétából éppen hazafelé tartottam, egy közhiedelem egyik ellenpéldája mellett mentem el. Azt mondják, hogy a mai gyerekek és fiatalok el vannak kényeztetve, meg minden. Egy édesanya és a lánya "siettek" valahová, de a kislány épp az emelkedőn ment, és a szélén vélhetőleg nem mert leugrani, úgyhogy lassan lemászott. Az anyja olyanokat mondott neki, hogy igyekezniük kéne és azt, hogy még ő kérdezgeti tőle, hogy miért nem vesz neki játékot, hát ezért nem, és valamit mondott a szófogadásról is. Kétszer is elhangzott, hogy ezért nem vesz neki játékot, meg minden.
EZ A MÁSIK VÉGLET, AMI AZ ELLENTÉTE ANNAK, AMIT SOKAN HISZNEK!!!
Egyébként az ilyen szigorú szülők gyermekei lesznek a leginkább rosszindulatú, önző, másokat semmibe vevő, pénzhajhász felnőttek, akik lehet, hogy kisállatokban fogják megtalálni a boldogságot, és embertársaikat pedig nem veszik figyelembe, vagy rosszul reagálnak rájuk. Mindezt az ilyen megkeseredett gyermekkorok miatt.
Az arany középút és az igaz szerető, megértő nevelés fogalmáról pedig még mindig nem hallott senki, vagy ha igen, akkor is azt hihetik, hogy "csak a képzelet szüleményei". A végleteknek hosszú távon következményei lesznek.

Úgyhogy nem mindig csak az elkényeztetett, felnőttként mamahoteles fiatalokra kell gondolni, hanem ilyen helytelen szülői nevelésre is, mert ez épp olyan ártalmas, mint a másik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése