2019. május 27., hétfő

Az EU-s csődokozás kezdődik: 2021-ben

Mint tudjuk, 2021-től az Európai Unióban már nem lehet semmilyen egyszer használatos műanyag tárgy (tányér, villa, szívószál, pohár, nejlonszatyor, egyéb) a boltokban, pékségekben és az éttermekben. Ez környezetvédelmi szempontból mind akár jogos is lenne, de ebből komoly problémák keletkeznek majd. Nagyon sok kisbolt és étterem amúgy is veszteséges, és épphogy létezik, mert így is alig tudják kigazdálkodni a tulajdonukban lévő helyek költségeit (pl. a rezsit), aztán pedig jön a tilalom mindenre, ami amúgy gazdaságos lenne. Ez minden EU-s országot, így Magyarországot is fogja érinteni, és mint tudjuk, különösen rossz lesz a magyar helyzet.

Nemrég írtam a Greenpeace nevű szervezetnek arról a három ötletemről, a műanyaglebontást segítő sav vagy lézer feltalálásáról, a génmódosítás visszaszorításáról, és az autók benzinjének káros anyagának szűrőeszközéről, de csak a génmódosítást említették, még a lebontóüzemek ötletét sem méltatták említésre, csak a műanyag és az olaj korlátozásának mihamarabbi intézését említették. Úgy látszik, hogy az ötleteim teljesen süket fülekre talál.

2021-től rossz világ lesz azért, mert jobb ötletet nem bír senki kitalálni a műanyagproblémára, és lesz, amikor csak kevés bolt, étterem és pékség fog tudni megmaradni, és oda járni kiváltság és luxus lesz e félmegoldások miatt.

A már meglévő műanyaggal és nejlonnal mi lesz?! Azt is el kéne tüntetni, nem?!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése