2019. szeptember 17., kedd

Válassz: ökológiai vagy ökonómiai katasztrófa legyen

A bejegyzés címe talán sejteti az olvasóval, miről lesz újra benne szó. Úgy tesznek a klímavédők, aminek következtében tudtukon kívül választás elé állítják az egész világot két fajta katasztrófa közül:

1. ÖKOLÓGIAI (természeti): Azt csinálják az emberek, amit szoktak, vagyis továbbra is igényelnek nejlonból készült szatyrot, zacskót, műanyag poharakat, szívószálakat, mindent műanyag csomagolásban vesznek az áruházakban. Viszont ezek nagy része előbb utóbb a tengerbe vész. Valamint annyi húst esznek, amennyit csak akarnak, amivel növelik a tenyésztett marhák üvegházhatást okozó bélgázait. Továbbá továbbra is használjunk szénenergiát (szén dioxid) és egyéb fosszilis tüzelőanyagokat, amikkel szintén csináljuk a klímaváltozást és a globális felmelegedést. És pazaroljuk a vizet mindenre (pl. fürdésre).
2. ÖKONÓMIAI (gazdasági): Csomagolás, és egyéb említett műanyag dolgok nélkül élnek, és vászonszatyrot, mindenféle tartót vigyünk magunkkal a boltba, és ott mérjük ki az árut. Lehetőleg vonjuk meg magunktól a húst (legünk vegánok), mert nem csak, hogy "nem kell emiatt meghalnia élőlényeknek", hanem elhitetik velünk, hogy csak ez mentheti meg a bolygónkat, továbbá válasszuk a megoldást, amit a "megújuló" energiák (pl. napenergia, szélenergia) próbálnak nyújtani. És féljünk a vízfogyasztástól is. Viszont ezzel a gazdaságosság veszélybe kerül, és ökonómiailag katasztrofális jövőt biztosítunk.

Ha rajtam múlna, a középső megoldást választanám, ami ökológiailag és ökonómiailag is megoldaná a problémákat, ezek a következők:
  • Az egyszer használatos műanyagok lebontásának elősegítésére feltalálni egy lebontó anyagot, vagy alkalmatosságot (sav, lézer, egyéb)
  • A hústermelést minőségi módon végezni pl. műtrágyázatlan füvet és génmódosítatlan növényeket (nem pedig mindenféle kukoricát, mesterséges tápot) biztosítani az ehető állatoknak, hogy a marhabélgáz ne okozzon üvegházhatást.
  • Feltalálni szén dioxid szűrőket, amivel a káros anyagot ki lehet szűrni a szénenergia termelése (pl. autók működtetése) közben.
  • Minél természetesebb módon tisztítani a vizeket, hogy ismét legyen bő ivóvíz a világban.
LEGYEN HARMADIK LEHETŐSÉG KÖZÜL IS VÁLASZTANI, A CSUDÁBA!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése