2019. szeptember 6., péntek

A sajnálatos Netflix-es jövő

A rossz jövőnek van még egy jelképe, az pedig a Netflix.
A Netflix egy ELŐFIZETŐS sorozatnéző oldal, ami azért szomorú, mert sajnos szintén lustaságra készteti az embert.
Ami még sajnosabb, hogy világszerte nagyon sok ember képes a szolgáltatás használatáért sok pénzt kidobni, hogy ott tudjanak sorozatokat, filmeket nézni.

Kiábrándító dolog még az is, hogy egyre több film és sorozat, MÉG A KIFEJEZETTEN GYEREKEKNEK SZÁNTAK is csak azon keresztül elérhető. NEM ADJÁK LE RENDES TV CSATORNÁKON SOHA!!!

Olyan gyerekeknek szóló animációs sorozatok is csak a Netflix-en van, mint a 2015-ben készült Popples című is, ami CSAK a Minimax-nak köszönheti TV-s megjelenését.
Egy Kertitörpe Kommandó c. gyerekeknek szóló mozifilm sem látott mozitermeket, mert azt is csak a Netflix-en lehet látni.
Ha rajtam múlna, főképp 12 éven aluliaknak szánt műsorokat nem engedélyeznék ilyen szolgáltatásokra!!!
Közben több sorozatban producerkedik a Netflix cég, amire rányomja a "Netflix originals" c. bélyeget.

A Netflix miatt szűnt meg az amerikai Bluckbuster nevű videó- és DVD tékalánc is, mert sajnos az említett sorozatszolgáltató oldal ellopta tőlük a forgalmat és az abból származó bevételeket.

Úgy látszik, hogy a régi szép időket szépen elfeledtetik az emberekkel az ilyen internetes filmnéző oldalak, mint a Netflix, és úgy állítja be tudtán kívül, hogy azok épp hogy "régi sz*r idők".

Félő, nem sokáig lehet maradni a hagyományos TV csatornáknál, és a filmek, sorozatok DVD-n vagy blu-ray lemezen való vásárlásánál, mert évtizedek múlva teljesen el fognak tűnni az ilyen online előfizetős szolgáltatásoknak köszönhetően.

A 2119-es Disztópikus jövő hamarosan jön...!!!!!

1 megjegyzés:

  1. Nem értek egyet az itt leírtakkal.

    Minden egyes termékért fizetni kell. Vagy így vagy úgy.

    Az "ingyenes" oktatás, vagy egészségügyi ellátás sem ingyenes, mert az állam fizeti ki a költségeit. A fenntartást, a fejlesztést, az ellátást. Amit pedig az adóból fizetnek ki.

    Ugyanígy a sorozat vagy film költségeit is ki kell valakinek, valahogy fizetni.
    Ezt ugye megteszik a studiók előre, hogy elkészüljön, a jövőbeni haszon reményében.
    Ez a haszon abból adódik össze, hogy elmegy az ember moziba, megveszi adathordozón, online, vagy egy-egy kölcsönző veszi meg, mint a Netflix, vagy műsor szolgáltató, mint a televíziós csatornák.

    Ha te el akarsz adni egy lakást, és valaki odajön, hogy a meghítdetett 20 millió forint helyett kifizet neked 40 milliót, de biztosan az övé legyen, akkor melyiket választanád?
    Na, ilyen az, amikor a Netflix originál lesz valami.

    Amikor te mint fogyasztó választod a TV-t, vagy a Netflixet, akkor azt fizeted meg, hogy rögzített időben, reklámokkal teli, vagy szabadon választott műsort, reklámok nélkül, helyhez nem kötötten nézel meg valamit. Utóbbinál ráadásul több nyelvű hang, és felirat is rendelkezésre áll.

    VálaszTörlés