2019. szeptember 27., péntek

Milyen családokhoz hasonlít a magyar

Nagyon sok magyar család, ha a szerencséről van szó, két fiktív családhoz hasonlít leginkább, amelyek egymáshoz is hasonlítanak:

Bundyék (Egy rém rendes család):
Az Egy rém rendes család c. sorozat a főszereplő Bundy családot az Amerikai Egyesült Államok legpechesebbjének állítja be, akik Chicagoban laknak. A családfő, a cipőeladó Al Bundy a családalapítás előtt, gimnazistaként amerikai foci bajnok volt, aki egy meccs alatt négy touchdown-t szerzett, amiről nem sok szó esik. A bajok azzal kezdődtek, amikor elvette feleségül Peg-et, az ingyenélő, sminkelt nőies nőt, és közös gyermekeik - a szőke, sztereotip (amiben butának mondanak minden nőt, aki szőke) személyiségű lány, Kelly és az életét nőfaló, nőcsábász szépfiúként elképzelő öccse, Bud (akinek soha nem sikerül lányt felszednie) - lettek. A sorozatban több elcseszett kalandokat élnek át, amiben többször kiderül, hogy Al csekkje fedezetlenségének olyannyira híre ment, hogy minden boltban van egy tábla, amiben óvva intik, hogy bárki is csekket fogadjon el tőle. A szomszédjuk, Marcy-ék viszont sokkal szerencsésebben kerülnek ki szinte minden helyzetből.

A Mézga család:
A Mézga családot lehet akár a Bundy-ék magyar eredetű elődjének is nevezni.
A családfő, Géza, felesége, Paula, És két gyermekük a rocker, de divatkövető lány, Kriszta, és a zseni fiú, Aladár
Az első sorozatban Aladár találmányával kapcsolatot létesítenek MZ/X-szel, egy 30. századi leszármazottjukkal egy rádión keresztül. Minden epizódban van egy olyan helyzet, amit a 30. századi találmányok fénypostával való küldésével és azok használatával próbálnak megoldani, de sikertelenül. A Mézga Aladár különös kalandjai c. második sorozatban Aladár utazik el idegen bolygókra a Gulliverkli nevű felfújható űrhajóval. A Vakáción a Mézga Család c. harmadik sorozaton keresztül pedig mindenhova elutaznak Mézgáék a világon, mindenféle veszélyes kalandokba keveredve. A negyedik sorozat, a Mézga család és az Ámítógép még ma is készül 2005 óta.

Nos, sok magyar család ezekhez hasonlít, mert nekik sem jutott gazdagság, még annyira sem, hogy pl. könnyen tudják lecserélni elavult dolgaikat, vegyenek igazi videójáték konzolt, és fent tudjanak tartani egy családi házat.Nagyon érdekes, hogy a filmekben és sorozatokban megjelenített vicces, szerencsétlen hősök megfelelőit megtalálhatjuk a való életben is, még ha a fikcióban el is túlozzák a valóságot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése