2020. szeptember 24., csütörtök

Felszínes gyermeknevelési tanácsok ésatöbbi...

 Nagyon sok olyan cikk van, amiben olyan felszínes információt közöl olyan témában, hogy pl. korlátozni kell a gyerekek képernyőzését, és hogy milyen kereteket kell szabni rájuk. Pl. ha a lefekvési idő 23 óra, akkor 22 órakor már ki kell kapcsolni a gépet, és közben is nézzék meg a szülők, hogy gyerekük nem játszik-e titokban. Mintha csak ennyiből állna a megoldás, hogy elejét vegyük gyermekeink (képernyő)függőségének, főképp online játékok esetén, pláne, ha vannak alkalmazáson belüli vásárlási baromságok, és azzal terheli le bármilyen bankkártyánkat/bankszámlánkat. Szó sincs arról sehol, hogy minél kiegyensúlyozottabb, megértőbb, igazán szeretőbb környezetet létesíteni mind a családban, mind a társadalomban, hogy a gyerekek, a kamaszok, és fiatal felnőttek ők maguk unják meg a játékot egy idő után, és keressék az offline kapcsolatokat, életet.

Sajnos a rohanó (főképp a mostani vírusos) világunkban nehéz lenne megoldani IGAZI MEGOLDÁSOKKAL, így sajnos az online film- és sorozatstreamelés, a szoftverek digitális letöltéses vásárlása egyre inkább virágozni fog, és minden egyre feleslegesebbé fog válni, ami egy kicsit is hagyományos (pl. fizikai média, mint a CD, DVD, blu-ray, stb.).

Régi szép idők helyére az új rossz idők, ahol ha nincsen mindenféle internetes közösségi oldalakon felhasználói fiókod, ÉLETED SINCS!!!

Már nem kell túl sok év, és csak ha kilépsz a házadból egy kis sétára, kizárólag kiürült utcákat fogsz találni, mivel minden "rendes ember" az interneten lóg céltalanul, vagy a munkája miatt, mert ahogyan sokan fogalmaznak, az online munkáké a jövő.

Csoda, hogy még nem készül az emberiség olyat feltalálni, amivel már fizikai tárgyakat (pl. kalapács, kontroller, számítógép, játékkonzol, egyebek) is le lehet tölteni, miután online webshopból rendeltünk, természetesen bankkártyás kreditekért!! Ám félő, lassan egy ilyen projektet is elkezdenek!!

HOVÁ LETT AZ A VILÁG, AMIT MÉG ISMERTEM???!!! VISZONT AMI MÉG NAGYOBB KÉRDÉS: HOL MARAD AZ ÚJ TÖRTÉNELMI VILÁG?!

A függőséges tanács egyik forrása: https://www.bama.hu/digitalia/mit-jo-tudni-az-online-jatek-fuggosegrol-es-mit-tehetunk-ellene-2873642/?fbclid=IwAR0byQgZ5pce4poUnoNBV6e3_sFAlAYKxzTwfsPyh9DFqutDtL0bagrjdzo

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése