2020. október 28., szerda

Ellentmondás

 Elvileg 13 éven aluliaknak nem lehetnek fiókjai semmilyen közösségi felületen amiatt, hogy sokan visszaélhetnek az adataikkal. Továbbá ezzel akarták volna megakadályozni, hogy gyerekkorú osztálytársak esetleg trollkodjanak egymással (több kevesebb sikerrel, mert sok gyerek korábbi születési dátumot ad meg, mint ami valójában, hogy elég idősnek konsziderálja őt a gép), és még sok más gyermekvédelmi dolog miatt is. És ezt elvileg törvények is szabályozzák ezen korhatárokat.

Azonban gyerekek számára könnyen emészthető, vagy különösen gyerekeknek szóló sorozatok és számítógépes- valamint videójátékok felkerülhetnek digitálisan, vagyis egy gyerekrajzfilm az online sorozatstreamelő oldalon (pl. Netflix-en), és játékok digitális disztribúciós oldalon, ahol csak egy kattintásba kerül a felhasználónak, és már megvásárolta, és már nézheti/játszhatja is.

Ugye, milyen ellentmondásos ez az egész?! Gyermekműsorok/gyermekjátékok lehetnek online, de nem vagyunk képesek közösségi felületekre bevezetni junior fiók rendszert!!! Hát milyen ez már?!

Akkor most oké, hogy az online-é és a digitális dolgoké a a jövő, vagy NEM!!!!????

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése