2020. november 19., csütörtök

Csöpög a csap, nem pirít a (kenyér)pirító, a mosógép nem szivattyúz, mi a csuda kell még?!

Elromló tárgyak körülöttünk: javításuk lehetősége reménytelennek tűnik, de nélkülük hogyan lehet élni?

Nem csak én, mint rozoga gépezet működök akadozva, hanem a háztartásunkban lévő tárgyak is kezdik feladni a tevékenységüket. Igaz, hogy nem egy-két éves tárgyakról van szó; a legfiatalabb is 8 éves, a többi pedig 15, 20 éves. Szomorú, hogy nem tartanak örökké, mert így, hogy elromlanak, nagy gondot okoznak nekünk. Főleg most ebben a vírusos időszakban. Most már nem csak az a kérdés, hogy honnan lesz pénzünk megcsináltatni és pótolni az elromlott tárgyakat, hanem hogy HOGYAN MERJÜNK HÍVNI EGY SZERELŐT, aki megcsinálja. Vajon nem hordozza-e a vírust? Ebben hogyan lehetünk biztosak? SEHOGY ÉS EZ NAGYON VESZÉLYES.

Amiket tapasztalunk napról napra, ha nem lenne annyira bosszantó, akkor még nevetni is lehetne rajta, hiszen annyira abszurd:

A 20 éves kenyérpirítót nem lehet használni, teljesen elromlott, a kar nem áll meg, így nem indul el a pirítás.

A 15 éves mosógépünk olyan lassan szivattyúzza be a vizet, hogy minden pillanatban úgy hangzik, mintha éppen le akarna állni.

A 8 éves vízforralónak nagyon furcsa szaga van, amikor forralja a vizet, nem tudni, honnan jön, de félelmetes.

Nem elég az, hogy a fürdőszoba csapja csöpög, javítgatni már nem lehet, mert annyira régi, hogy az egészet ki kellene cserélni, most még a villanykapcsoló is szétesett, így nem lehet felkapcsolni a villanyt. Így aztán gyertyafénynél fürdünk. És mielőtt jöhetne, ha jöhetne egy vízvezeték szerelő, előtte kéne jönnie egy villanyszerelőnek is. Ez már 2 ember, akik esetleg hordozzák a vírust és bejönnének a lakásunkba.

Eddig csak az volt „vicces”, hogy anyám tartja a tükröt borotválkozáskor, mert nincs a fürdőben tükör, de gyertyafénynél nem lehet borotválkozni. Vicces, de mégsem.

Az erkélyajtó egyszer már megcsinálta azt velünk, hogy nem lehetett kinyitni. Ekkor hozzáértő fiúk jöttek, 5 ezer forintért 5 perc alatt megcsinálták. Most ismét szórakozik velünk az ajtó, de most nem tudjuk kihívni a fiúkat, mert a vírus miatt nem merjük és nincs ismét 5 ezer forintunk 5 perces munkára, ami kb. 2 hónapig lesz ismét jó.

Az a nagy kérdés, hogy ebben a vírushelyzetben HOGYAN LEHET MEGJAVÍTTATNI AZ ELROMLÓ DOLGOKAT A LAKÁSBAN? Az már „csak” apróságnak tűnik, hogy MIBŐL?????

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése