2021. január 18., hétfő

Egy mese, amiben a gonosz elnyeri "méltó" jutalmát...

 A világ egyre igazságtalanabb, egyre gonoszabb, és egyre inkább megcáfol mindent, amit a tündérmesékből ismerhetünk a jóság elengedhetetlen győzelméről.

Az a helyzet, hogy a valóság sokkal szörnyűbb, mint bármilyen mesében. A való világban legtöbbször a gonosz győz, és nyeri el "méltó" jutalmát, és a jóságos bűnhődik személyisége miatt. Minden iparágban a pénz, a bevétel, és a haszon mindig az első helyen van, és a minőség, a jótékonykodás, mások (főként rászoruló emberek) megsegítése a SOKADIKON, mivel a cégvezetők egyre kapzsibbak, és SOHA nem törődnek fogyasztóikkal, és azok kívánságaival, vagyis a fogyasztók le vannak tojva (és még finoman fogalmaztam), valamint arra megy ki a "játék", hogy minél többet költsenek az emberek, hogy minél több pénzük legyen a cégeknek. A fogyasztói társadalom végképp meg- és elromlott, ami pedig akár jól is elsülhetett volna.

- Az örömnek, boldogságnak és a szórakozásnak mindig ára volt/van/lesz. Lásd: az iskola és a munka világa olyan nehéz és megterhelő gyermekeink számára, és mi-számunkra is, hogy sokunk csak itallal, cigivel, de rosszabb esetben drogokkal próbál könnyíteni lelki, testi, idegi és mentális fájdalmán, ami sajnos tudjuk, milyen hosszútávú következményekkel jár. Még ma is sokan hiszik azt, hogy szigorral, büntetgetésekkel (pl. szobafogság), eltiltásokkal/elkobzásokkal meg lehet oldani a gyerekek és a kamaszok viselkedési problémáit, és el lehet érni, hogy a gyerekeik "megtanulják a leckét".
- A sminkelés annyira általános lett már egészen kicsi kortól a kislányoknál, hogy ma már a gyerek(rajz)filmeknél, sorozatoknál sem okoz botrányt, ha egy lány/női szereplő -kortól függetlenül- jelenik meg "legalább" színesre festett körmökkel. Hadd éreztessék a kislányokkal, hogy a szépség forrása, hogy minél természetellenesebben nézzenek ki, és minden lány vagy nő, aki természetes (szeretne lenni "bármi áron"), az egy igénytelen (no meg ronda) senki, akit egyáltalán nem kell észrevennünk. Erre biztatják már a legfiatalabb korosztályú (kb. 3-4 éves) kislányokat is azzal, hogy számukra játék smink- és manikür-készletet gyártanak és ők meg ezzel játszanak.
Online élni egyre inkább kötelező lesz a világon, mert nem nagyon hallani ennek veszélyeiről. Sőt, a gyerekmédia is online nézhető (Netflix-en), és letöltésben vásárolható (pl. Steam-en, Origin-en) mindenféle magasabb (pl. legalább 12-es) alsó korhatár nélkül. A fizikai média biztonságosságáról gyerekekre nézve csak én és anya (de talán még pár ismerősünkkel együtt is) tudunk leginkább. Nem beszélve, hogy egyre több munkakört akarnak robotokkal végeztetni, hogy ellustítsa az emberiséget.
- Az élelmiszerek egyre inkább elkerülik a minőséget, és abban is csak a profit számít a leginkább. Lásd: egyre rosszabb minőségű hús. Szerintem ha igaz is, hogy amiatt gyújtogatták fel 2019 végén amazonasi őserdőt (Földünk "tüdejét") Brazíliában, hogy minél több farmot építsenek ki, akkor csak amiatt az indok miatt lehet, hogy minél több pénzt termeljenek a húsiparosok, és nem amiatt, hogy már nem lenne elég farm, ahol minden embert kielégítsen.
- Folyik a műanyag-, nejlonellenes (lásd: 2021 nyarán az egyszer használatos műanyag eszközök teljes betiltása az EU-ban, de akár a világban is egyszer csak), szént és társait lecserélő megújuló energia (lásd: karbonsemlegesség hirdetése), és a többi környezetőrült propaganda "környezettudatosság" gyanánt igazi, érdemi megoldás kitalálása helyett, ami a környezettudatosság és a gazdaságosság között tartaná egyensúlyban a világot.

És még vannak, akik szerint jó jövőnk lesz, nem is sejtve ezen fent említett rossz dolgokat.
UNIVERZUM, SEGÍTS NEKEM, HOGY KIJUSSAK EBBŐL AZ ELMEGYÓGYBOLYGÓRÓL AZ ÚJ TÖRTÉNELMI FÖLDÜNK NORMÁLISABB, IGAZSÁGOSABB, ÖRÖMTELIBB, IZGALMASABB VILÁGÁBA, ITT HAGYVA AZ AUTIZMUSOMAT, ÉS CSAK INDIGÓKÉNT, ÁM NEUROTIPIKUSAN ÉLNI A NORMÁLIS, CSALÁDOS ÉLETEMET.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése