2021. január 7., csütörtök

Csellengő autisták

"Boldog új év" gyanánt ismét egy példát mesélek el Nektek, hogy mennyire ellátatlanok az autisták. Már olyan is van, hogy aspergeres autista tűnik el otthonról, otthoni ruhában, bármilyen elérhetőség (pl. mobiltelefon) nélkül. Épp ezért SEMMIT nem tudni arról, hogy mi van vele, hol van jelenleg, ÉS HOGY NEM ESETT-E BAJA, VAGY MÉG ROSSZABB, NEM HALT-E MEG!!!!! MÉG HA KÖZBEN MEG IS TALÁLJÁK ŐKET, A PROBLÉMA NEM FOG MEGOLDÓDNI!!!

Senki nem tud segíteni az autistákon érdemileg, míg az egyéb krónikusan mentális és fizikai betegségben szenvedők ellátására viszont vannak helyek (pl. lakóotthon fogyatékkal élőknek), de külön autista lakóotthon aligha van, újak nem épülnek, nincs üres hely, ahová be lehetne költözni. De még az is nehezíti ezt a helyzetet, hogy egy lakóotthonban való élés nem mindenkinek megfelelő. 

Nem tudni, majd hány autista, aspergeres fiatal gyerek és kamasz fog még eltűnni a föld színéről valahol az isten háta mögötti helyre. Azért, mert vagy nem értik meg sem a szülei, tanárai, egyéb felnőtt ismerősei, vagy egyszerűen nem tud mit kezdeni magával az autizmus által kiváltott szenvedéseivel.

Sok olyan érzés, gondolat, kényszer gyötri az autistát, amit egy neurotipikus el sem tud képzelni. 

AZ AUTISTÁKRA ENNYIRE NEM GONDOL SENKI?!?!?!?! SAJNOS FÉLREÉRTIK AZ AUTISTÁT ÉS CSALÁDJÁT, MERT KÍVÜLRŐL NEM LÁTSZIK, HOGY MI MIÉRT IS TÖRTÉNIK EGY ILYEN EMBERBEN ÉS EZZEL EGYÜTT A VELE EGYÜTT ÉLŐ CSALÁDTAGJÁBAN. AZ IS IGAZ, HOGY NEHÉZ IS EZT ELMAGYARÁZNI, EZT CSAK AZOK ÉRTIK MEG, AKIKET TÉNYLEG KOMOLYAN ÉRDEKEL EZ AZ ÁLLAPOT ÉS ŐSZINTÉN A CSALÁD MELLÉ ÁLLVA FELAJÁNLJÁK SEGÍTSÉGÜKET, VAGY LEGALÁBB NEM BÁNTJÁK, NEM VÁDOLJÁK MEG ŐKET. DE EZT A NEHEZEBB UTAT KEVESEN VÁLASZTJÁK, INKÁBB A KÖNNYEBBET, AMELY A KRITIZÁLÁS ÉS LENÉZÉS, MELLŐZÉS. "AMIRŐL NEM TUDUNK, AZ NINCS, ÉS AMIT TUDUNK, AZ TUTI, HOGY ÚGY VAN, MINEK IS UTÁNAJÁRNI" HOZZÁÁLLÁSSAL SAJNOS NEM JUTUNK ELŐRÉBB. ENNYIRE AZT GONDOLJÁK, HOGY NEM KELL EZZEL FOGLALKOZNI?!?! ENNYIRE NEM SZÁMÍT EGY AUTISTA ÉPSÉGE, VAGY MI TÖBB, ÉLETE?!?!?!?!

HA NEM LÉPÜNK AZ AUTIZMUS, DE MÉG MÁS DOLGOK TERÉN IS, AKKOR MÁR TÉNYLEG MEGÉRETT A MOSTANI TÖRTÉNELMI VILÁG ARRA, HOGY LE LEGYEN CSERÉLVE AZ ÚJ TÖRTÉNELMI VILÁGRA!!!!!!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése