2021. február 25., csütörtök

"Csak mert nem volt más"!!

 Elég sok ember gondol a fizikai médiára (mint a CD, DVD, blu-ray, egyebek), hogy elavultak, és el kell minden áron felejteni, és aki felveti, hogy ezek milyen jók voltak, hogy így forgalmaztak régen zenét, szoftvert, filmet, azzal a kifogással válaszolnak nekik, hogy "csak azért volt így, mert akkor nem volt más lehetőség ezek eladására". Meg olyan mondatra, hogy régen mindenki kiment szocializálódni, akárcsak egy kicsi időre is a friss levegőre, erre pedig olyan kifogás hangzik el, hogy "mert régen nem volt közösségi média, és így kénytelen volt a szabadban sétálgatni, no meg amúgy is, ma már elavult a kint levegőzés".

Ilyen hülye kifogással élnek a mai kor fiataljai, és most már az online lett az új offline, a gyerekek már online játékokon szocializálódnak (lásd: Fortnite, Call of Duty: Warzone, Apex Legends, stb.), mert az az új játszótér/játszóház, és ez olyan menő, talán menőbb is, mint igazi kapcsolatok létesítése. Aki pedig nem akar ezekbe mindbe részt venni, az pedig egy dinoszaurusz, vagy ősember gondolkodású, aki nem képes, és/de nem is akar haladni a korral.

Az offline és az online életnek egyensúlyban tartva egyaránt lehetne létjogosultsága, ha hagynák, és adnának esélyt a dolognak. De sajnos nem akarják, mert a világ teljesen elkorcsosult, és ez tovább fog fokozódni. A szórakoztatóipar vezetőit csak a pénz érdekli, de a minőség (még) mindig az utolsó helyen szerepel(t). Amelyik cég az iparban a minőséget teszi az első helyre, az láthatólag orbitális nagy bukásra van ítélve.

És még az ilyen dolgok éltessenek engem, és más ugyanígy, vagy hasonlóan gondolkodó egyént a világon?! Hát nem igazán lehet élni ebben a művilágban, amiben élek, és így hát nem csoda, hogy le akarok szállni a földre, és bekerülni  az igazi, tényleges, abszolút valóságba, ami sokkal normálisabb, sokkal több értelemmel rendelkezik, mint a mostani!!!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése