2019. június 1., szombat

A videójátékfüggőségről, ami már hivatalosan is mentális betegség lesz

Az Egészségügyi Világszervezet most bejelentette, hogy frissíteni fogja a betegségek listáját, amibe beleteszik a videójáték függőséget is. Úgy lesz definiálva, hogy ha valaki elveszti a kontrollt a játék felett, előbbre van a játék neki minden másnál és nem ismeri be, hogy túl sokat játszik. Az erről szóló cikkekben mit írnak?! Na mit?! A szokásos "bár eltiltani nem lehet teljesen, de mindenképp korlátozni kell a használatot" klisé, ami egyáltalán nem megoldás. A használat korlátozásával csak annyit tanulnak a gyerekek és a kamaszok, hogy az elektronikus eszközök nyújtanak megváltást ebben az agyonkorlátozni vágyó világban. Sőt, egyes szülők olyan rossz dolgokra is képesek, hogy mindenféle kegyetlen szerződés megkötéséhez kötik azt, hogy a gyerekük valaha is kaphasson mobiltelefont. De a szerződésben leírtakat szegény gyerek csak kényszerből, félelemből fogja csak betartani, nem pedig józan meggondolásból. Ennyire lehetetlen lenne a gyerekek megértő nevelése? Tényleg csak szigor és elkényeztetés ellentétes végletei lennének sokak szerint?! Lehet, hogy ha képes annyit játszani egy fiatal a videójátékokkal, hogy előbb-utóbb függővé váljon, és csak a virtuális világban akar lenni állandóan, teljesen kiábrándult a való világból, mert tele vannak életet keserítő szabályokkal.

Ha mindenki felébredne, és áttérne az igaz szeretet és megértés alapú gyermeknevelésre, akkor sokat csökkenne a függők száma.

Forrás:
https://hvg.hu/tudomany/20190527_who_betegseg_videojatek_fuggoseg?fbclid=IwAR0g1yxhH6RfCv-Npiq5bIrDx6vprzyogMa5j9H3kYdJpYwAxRBEMz-Up9U

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése