2019. augusztus 23., péntek

Glutén, laktóz, mogyoró, amik egyre inkább ellenségeinkké váltak

Ahogy múlik az idő, egyre több ételallergiás ember születik. Ma már egyre több ember válik élete közben is laktóz-, glutén-, tojás- (ami sajnos nekem is van), vagy mogyoró allergiássá is. Az még hagyján, ha a gluténes és/vagy a laktózos dolgok pl. puffadást, hasmenést okoz egy embernek, de a legrosszabb a mogyoróallergia, ha van olyanja, mert étrendje még nyomokban sem tartalmazhat semmilyen mogyorót, mert egy csepp is anafilaxiás sokkot okoz nála, ami ájulását, de akár halálát is eredményezheti. A húsproblémák viszonylag még ma is ritkábbak ezeknél.
Ez az egyre több ételallergia azért van, mert szinte minden élelmiszerüzem, gyártó és egyéb ezzel foglalkozó cégeknél sajnálatos módon elsőbbséget élvez az egyre nagyobb bevétel fontossága a minőségé felett. Lásd, a búza, mogyoró, és egyéb (többségben) zöldségek génmódosítottak, a szarvasmarhákat és egyéb állatokat indokolatlanul beinjekciózzák antibiotikummal, hormonokkal és egyéb gyógyszerekkel, ami megbuherálja a benne lévő tej és hús összetételét. A mindenféle fertőzések elkerülése végett teszik, de ez mind amiatt van, hogy a klímaváltozás létrehozott vagy behozott más kontinensekről bizonyos fertőzéseket, amik régen nem voltak, és így nem kellett szegény állatokat beoltani mindenfélével.
Ilyen minőség mellett hogy maradjon egészséges és erős szervezetű az ember allergiák nélkül?!

A másik, amiről szó van így parlagfűszezonban, hogy egyszer nagymamám azt mondta, hogy "parlagfű mindig is volt, de csak mostanra lett olyan gyenge az emberek szervezete, hogy az is allergiát okozzon nekik (de erről sehol sincs szó). És most mindenkinek a saját telkén mind egy szálig ki kell irtania, mert ha nem, akkor megbírságolják, meg minden. Ez is azért, mert olyan módon fertőtlenítenek mindent, ami elpusztítja az immunrendszert. A hagyományos tisztítószerek (szappan, mosószer, egyebek) ma már nem megfelelő módon készülnek.

E téren is egyre rosszabb lesz az emberiség jövője. Tényleg minden tönkremegy, ezért kellene egy kiadós világvége, ami után egy jobb történelemben születik mindenki újra a saját idejében.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése