2019. augusztus 11., vasárnap

A nyár szuperbuli volt, de az ősz már nem lesz az!!

Ahogy a bejegyzés címe mondja, úgy lehetne jellemezni a helyzetet, amivel egy reklámban akarják eltorzítani úgy, hogy "jaj de jó lesz, jön a suli, meg minden". Tulajdonképpen elterelik a figyelmet arról, hogy milyen nehézségek várnak szegény gyerekekre. Mintha tanulás és számonkérés nem is lenne , csak a többiekkel való találkozás.


A reklámban egy kisfiú azt mondja, hogy a nyár szuper buli volt, de az ősz még szuperebb lesz, mert újra találkozhat a barátaival, és megismerhet újakat. Sajnos az iskola egyre inkább együtt jár a túlterheltséggel, az egyre több tanulnivalóval, a piszkosul sok házi feladattal. Továbbá egy helyben kell megülni, mert csak akkor iskolaérett egy gyerek. Semmi örömet nem okoz szegény gyerekeknek a tanulás a legtöbb országban, és úgy látszik nem is fog, mert azt sulykolják beléjük otthon, hogy csak akkor lehetnek sikeresek, ha 4-es vagy 5-ös osztályzatot kapnak, leérettségiznek, és lediplomáznak, mert diplomásként kereshetnek csak sok pénzt. Addig hajszolniuk kell magukat, hogy minél jobban teljesítsenek. Nem csoda, hogy a tinik csak energiaitalokkal képesek magukat ébren tartani, miközben csinálják a mocskosul sok házit.


Ahhoz, hogy a nyár után az ősz még szuperebb buli legyen, drasztikusan meg kell változtatni az oktatást, hogy élményközpontú legyen, mentesülve a házi feladatoktól, és a vizsgáktól. Házi helyett fakultatív tanulmányi projekt lehetőségeknek kellene választhatónak lenni, NEM KÖTELEZHETŐ formában,
a vizsgákat pedig témazáró, félévi, év végi átbeszélésekre kellene cserélni. A jegyrendszert el kellene felejteni teljesen, mindörökre!!


A JELENLEGI FELFOGÁS TÖNKRE FOGJA TENNI A MOSTANI ÉS A JÖVŐ GYEREKEIT!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése