2019. október 11., péntek

A GYEREKEK NEM DIGITÁLIS BENNSZÜLÖTTEK ÉS A SZÜLEIK NEM DIGITÁLIS BEVÁNDORLÓK!!!

Sokszor hallani, hogy a mai gyerekeket és kamaszokat digitális bennszülötteknek, és szüleiket, és a koruk béli felnőtteket pedig digitális bevándorlóknak nevezik. Elmondom, mennyire sértő dolog ez mindegyikünk számára, még ha nem is vesszük észre.

A mostani gyerekek és tinik nem tehetnek arról, hogy olyan korba születtek bele, amikor már sok a modern technológiai lehetőség, mi meg arról nem, hogy felnőttként csöppentünk bele.

Ez olyan, mint ha a (digitális bennszülötteknek nevezett) gyerekek és kamaszok valamilyen civilizálatlan törzsekbe tömörülnének egy digitális dzsungelben, mi (az állítólagos "digitális bevándorlók") pedig turistákként látogatnánk.

Akár az én generációmat is nevezhették volna digitális bennszülötteknek GYEREKKORUNK ÓTA, mert amikor megszülettem/megszülettünk már létezett számítógép, tévé, rádió, telefon, egyéb elektronikus eszközök, és akkor a gyerekek és a fiatalok jobban tudták kezelni ezeket, mint az idősebbek.

Úgyhogy senki sem digitális bennszülött, se nem digitális bevándorló, hanem mindenki ugyanúgy ember mint a másik, bármennyire vannak meg a generációs különbségek!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése