2019. október 24., csütörtök

A legrosszabb dolgok ebben a világban

Egyre több szörnyűséget veszek észre a világban és az életemben.

Az olyanok, mint hogy allergiás lettem a tojásra, még a legminőségibb helyről származóra is, úgyhogy minden olyan ételt, ami tojást tartalmaz, el kell kerülnöm, mert huzamosabb ideig való fogyasztása a diétámban eddig elért eredményt is felborítja. Sajnos a hús is árt nekem, és kiderülnek olyanok, hogy miért. Például, hogy az állatokat, amiket feldolgoznak, és hasznosítják azok terményeit (pl. tojás, tej) tele vannak antibiotikumokkal és egyéb gyógyszerekkel.

A másik, hogy egyre kevesebb videójátékos akar kimozdulni, hogy lemezesen, vagy egyéb fizikai médián keresztül vásárolják a játékokat. Mert csábító lett a digitális vásárlási lehetőség, mert csupán egy kattintás, és már meg van a program vásárolva, és már töltődik is. Sokszor túlságosan is süket fülekre talál a tény, amit tudok, hogy a gyerekek és a tinédzserek szempontjából nagyon veszélyes, hogy lassan csak letöltésben lehet szoftvereket vásárolni, mert ez a jelenség lustaságra ösztönzi őket. Már abban nőnek fel, hogy a videójátékokhoz már boltba sem kell menni, csak egy bankkártya kell, és egy kattintásra már meg is van. Sajnos azért is veszélyes, mert (főképp Steam, Uplay, Origin) felhasználói fiókra van a gyerekeknek szükségük, hogy egyáltalán hozzáférhessenek a játékokhoz. És sok olyan van (főként videójáték eladók), akik szerint ez egyáltalán nem veszélyes, és még az sem, hogy már több gyerekeknek (PEGI 3+ vagy PEGI 7+) szóló játék is csak letöltőkóddal kapható, LEMEZ NÉLKÜL. Senki sem akarja, hogy a hagyományos (fizikai médiás) módon történő forgalmazás visszatérjen. A fejlesztőcégeket csak a profit érdekli. És ott van a Netflix is, ahol szintén lehetnek gyerekműsorok. Ha rajtam múlna a digitális forgalmazással kiadott játékok, és az online filmnéző oldalakon elérhető sorozatok minimális korhatára 12-es lenne, az alatti korhatárjelzésekkel kiadott termékeket kötelező lenne kézzelfogható médián (DVD, blu-ray) keresztül értékesíteni. Pl. a Minecraft is csak lemezen lehetne kapható.

A harmadik, hogy már arról is folynak hírek, hogy mennyire haldoklik a Földünk, még akkor is, ha van pár környezettudatos ember és család. Az összes többi nem képes megtenni olyanokat, amivel meg lehetne állítani a klímaváltozást. Nem mindenki tudja megtenni, amit tanácsolnak a tudósok. A műanyag diszkrimináció, ami egyre inkább megy világszerte, és hogy egyre inkább száműzni a csomagolásokat, és vászonszatyrot vinni, meg csomagolásmentes boltokat létrehozni (a termékek kimérésére), megújuló energiára hagyatkozni nem megoldás. Azok meg átbillentik a dolgokat a ló másik oldalára. Többször írtam blogbejegyzésekben a valódi megoldásokat, de máig sem hallja meg SENKI.

Ahogy nézem, én és édesanyám egyre lesújtó hozzáállást tapasztalunk a világban, mert rajtunk kívül nem sok ember gondolkodik úgy, mint mi. Egyre rosszabb az élet ebben a világban, és egyre fogy a remény, hogy jobb legyen a jövő. Csak, ha másképp alakult volna a történelmünk, akkor lenne egy.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése