Egyszer
csak egy torta evés után problémáim lettek. Kihagytam valamennyi
időt, majd ismét ettem, ekkor ismét bajom lett tőle.
Majd
2018-ban, egy szomorú augusztusi napon nagyon beteg lettem egy húst is
tartalmazó ebéd után. Eléggé nehezen jöttem helyre ebből az
állapotból és ekkor a vizsgálat kiderítette, hogy innentől
kezdve nem ehetek:
gluténos,
laktózos, vajas, tojásos, húsos ételeket. Ekkor azt gondoltam,
hogy akkor bizony én éhen fogok halni, mert ha ezeket nem ehetem,
amik pedig a kedvenceim, akkor mit fogok én enni, biztos, hogy éhen
halok (mert ugyanis nagyon kevés-féle ételt eszek meg amúgy is,
mivel autizmusom miatt szelektív evő vagyok, pl. gyümölcsöt
egyáltalán nem ettem eddig és a zöldségeket sem szeretem.
Aztán
szépen lassan, egy dietetikus segítségével fel lett építve az
új étkezési rendszerem. Folyamatos probiotikum, enzim és
vitaminok szedése szükséges. Közben nem haltam éhen, most sem
halok éhen, szóval így is lehet táplálkozni, amit eddig nem is
gondoltam volna.
Amióta
ilyen bajaim vannak az átlagos, mindenki által fogyasztott
kajákkal, folyamatosan olvasgatom, hogy mi lehet ennek az oka. Amit
találtam, az sajnos eléggé elkeserítő: génmódosítás a
búzánál, antibiotikummal tömött állatok, így a hús is káros,
valamint a rengeteg adalékanyagok is.
Azt
tapasztalom, hogy sajnos egyre több embernél jelentkeznek a glutén,
laktóz és egyéb problémák, tulajdonképpen senki sincs
bebiztosítva, hogy előbb vagy utóbb ne okozzon neki egészségügyi
problémát valamelyik ételféleség.
Hát
kérem, meddig mehet ez így?
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése