2019. december 27., péntek

2020: a romlás kezdetének éve

Nem tudom ti hogy várjátok 2020-at, és a 21. század következő évtizedét, remény van-e bennetek, vagy esetleg már sejtitek, hogy egyáltalán nem lesz jó, sőt, folytatódik a világ romlása, és ezt annak ellenére, ha mindig is optimisták voltatok. Nálam az utóbbi áll fent. Nemrég óta látom a dolgok pozitív oldalát, ami sajnos már egyre kisebb lesz a világon. Tudom, hogy nem karácsony után kellene ilyet írnom, de valahogy kikívánkozott belőlem.

A következő mostani történések nem éppen felemelőek:
  • Már idén karácsonykor kivirágzott a húsvét szimbóluma, a barka, és Nagykanizsán az ibolya, mert a karácsonyi időszak nagyon is (kora) tavaszias. És ezt mind a globális felmelegedés és klímaváltozás miatt.
  • Lehet, hogy eltűnik nyolc plusz egy csatorna a Digi kínálatából valószínűleg a Digi mobil miatt felhalmozódott tartozásaik miatt. Mégpedig az AMC cég csatornái mennek, amibe beletartozik a AMC, Minimax, CBS Reality, Film Café, Film Mánia, JimJam, Megamax, Spektrum, Spektrum Home, Sport 1, Sport 2, TV Paprika, köztük a Megamax amúgy is megszűnik. Ez azért érvágás nekünk, mert Digi előfizetésünk van, ami hűségidő nélküli, mert ez a legolcsóbb. Nem szeretném, hogy ha váltani kellene például UPC-re, ami sokkal drágább, mint a Digi. A Digi még mindig olcsóbb hűségidő nélkül, mint a UPC KÉT ÉV HŰSÉGGEL IS, de ott hűség nélkül pedig horribilis összeg!!
  • Egyre rosszabb a világ. Nem csak a klímavészhelyzet, de az emberi gyarlóság egyre nagyobb léte miatt is. Az emberek többsége nem tesz semmit a környezetért, csak a pénz számít, és nemigen találnak ki igazi megoldásokat a klímavédelemre. Egyre több állatfaj fog kihalni az emberi gyarlóság miatt. Egyre inkább megszűnik az emberi jóság. Ahogy pár előző bejegyzésemben is írtam, hogy 2021-től Európa szerte ki lesznek tiltva az egyszer használatos műanyagok (kanál, szívószál, nejlon), és a Flash száműzése is folyamatban van 2020 végére (ráadásul a Google úgy döntött, hogy ez után már a keresőmotorjuk sem fog tenni találatokat semmilyen Flash alapú tartalomra!!)!!
  • A gyarlóság oka, mint sokszor leírtam, a generációkat átívelő meg nem értéssel, és szigorral való gyerekkori oktatás és nevelés, és emiatt sok-sok évszázados hagyomány átadni az utódoknak a kiégést, még akkor is, ha már vannak szabadabb elvű nevelés is, és úgy tűnik egyeseknek, hogy a mai fiatalok "el vannak kényeztetve", és sorolhatnám.
És ezeket a rossz dolgokat csak a mostani rossz világ vége és egy megjobbított múltú világ létrejötte hozhatja helyre, amibe érdemes lesz újra beleszületnünk a mi időnkben.
Források:

A karácsonyi barkavirágzásról:
https://sokszinuvidek.24.hu/viragzo-videkunk/2019/12/26/barka-horvatzsidany-husvet-szimboluma/?fbclid=IwAR0297-Agh4LWUopcnZ6cl0Wst2qGuWbjAQ3KYXBNWlny7t7YyZNKj1H0tQ

A karácsonyi ibolyavirágzásról (töbnyire csak képek):
https://delzalapress.hu/hirek/viragzik-az-ibolya-nagykanizsanal/?fbclid=IwAR2ZBaZ9554hMgss-RCsUHuPCABRYyRVVV1XoFO7PqiVn06_erVR4yuydtE
 
A Digi és AMC dologról:
https://index.hu/kultur/media/2019/12/03/a_digi_az_amc_minden_csatornajat_kihajitotta_a_kinalatabol/?fbclid=IwAR22o3nHVMdywEMm3mg303XOc1JiGvrWtBAbepXMIrcdCrlrLlm0x8FHfsY

A Google döntéséről a Flash ignorálásával kapcsolatban:
https://computerworld.hu/cio/nem-vesz-majd-tudomast-a-flash-rol-a-google-270115.html?fbclid=IwAR0-0qMCDG4XayZwYWYXdRpnPySG43VcUYjiOyPw05_wVHzGuUNK46QXshE

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése