2020. augusztus 21., péntek

A lejtő 2021-től

 Ha netalántán eljönne 2021 újéve az Új Történelem előtt, akkor a következő dolgok bekövetkeztével fog lezuhanni a világ a lejtőn (el tudnám képzelni a Föld bolygót lezülleni alkohollal a jobb kezében):

  • Hamarosan meg fognak szűnni a hagyományos boltok, hivatalok, stb, és ez már a videójáték szaküzletekkel fog kezdődni. Azért, mert egyre több ember vásárol, intéz ügyet, csinál egyebeket online, és a szoftvereket is csak letöltésben vásárol, így bankkártyával, és más online pénzzel fizet KÉSZPÉNZ HELYETT. A hagyományos újságok, és sajtó is sorban szűnnek meg, mert online olvas mindenki híreket, cikkeket, stb. A személyességnek egyre inkább nem lesz jövője. A múlté lesz minden, ami csak egy kicsit is hagyományos. És a mostani helyzet is elmélyítette, és mélyíti is egyre inkább.
  • A hagyományos TV-nek hamarosan már befellegzett az online műsorszolgáltatók (pl. Netflix, HBO Go, Amazon Prime, Apple TV, egyebek) hibájából.
  • A műanyag dolgok is már a múlté lesznek. Az egyszer használatos nejlonzacskók, műanyag tálak, evőeszközök, poharak, szívószálak 2021-es száműzése még csak a kezdet lesz, de félő, nem kell sok, hogy maga a műanyag nevű anyag is tiltott lesz mindenhol az egész világon, és bármilyen tárgy abból az anyagból való előállítása bűncselekmény lesz.
  • A hús-, tej- és tojásfogyasztás egyszer csak olyan tiltott lesz, mint a dohányzás, ami kapcsán csupán arra fognak hivatkozni, hogy "túl nagy az ökológiai lábnyoma", és hogy "túl brutális/erőszakos módon kell megölni azokat az állatokat, mielőtt feldolgozzák őket". Pedig egy autizmussal élő (talán aspergeres) nő, Temple Grandin már megoldotta, hogyan lehetne minél könyörületesebben feldolgozni az amúgy ehető állatokat. De sajnos nemhogy kötelező lenne a világ húsiparára, még lehetőségként sem elég sokan alkalmazzák. Talán az abban dolgozók félnek, hogy veszteséget okoznának ezek bevezetése. Mindenkinek kötelező lesz vegánnak lennie. Ezzel csorbul az emberi faj mindenevő léte.
  • A személyes, hagyományos emberi kapcsolatok egyre inkább elveszítik elévülhetetlen mivoltukat. Lassan az online chat-elés, telefonozás, telefonnyomkodás, videótelefonálás lesznek az ÚJ "SZEMÉLYES" KAPCSOLATOK. Nomádok fognak online beszélgetni egymással.
  • Az emberek egyre önzőbbek, kapzsibbak, rosszindulatúbbak, stb. lesznek, és már bárkitől indokolt lenne egy olyan megnyilvánulás, hogy az ember eredendően bűnös, és Földünk legfenntarthatatlanabb élőlénye, és ebben sok igazság is lenne, mert sajnos nem úgy alakult az emberiség történelme, ahogy kellett volna. Talán még olyan elgondolásban is lennének igazságok, hogy vallási értelemben Isten már megbánta, hogy megteremtette az embert, és már nem fordíthatja vissza.

Nem tudom, hogy még mennyi rossz dolog lesz a mostani történelmi jövőben, de hogy igazán jó jövőnk legyen, semmiképp sem elengedhető az Új Történelem. Csak szeretném tudni, mit kellene hozzá tenni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése