2020. augusztus 28., péntek

Miért nem téma törvényeket hozni a szigor ellen?!

 Ha lennének egy országban olyan törvénytervezetek, amikkel kitiltanák a szigorú bánásmódot az oktatási-, munka-, katonai-, és büntetés végrehajtási intézményekből, akkor sokan felháborodnának, hogy most akkor a felettesek mindenáron kötelesek lesznek-e az alanyaikat "elkényeztetniük", és hogy nem lehet-e őket többé fegyelmezni. Hogy hagyni kell-e őket "elkanászodni", és nem lehet-e tenni ellenünk semmit. És ha azt is mondanák, hogy a törvénnyel még a szülői szigort is kriminalizálnák, és ugyanúgy gyermekek veszélyeztetésének nyilvánítanák, mint az elhanyagolást, az iskoláztatás elmulasztását, és bántalmazást, akkor tömeglázadást szítanának azok a szülők, akik nagyon is nyugodt szívvel ítélik szobafogságra a gyerekeiket, tiltanák, elkoboznák azok legkedvesebb dolgait, vagy tesznek egyéb lelki(leg elnyomó) szörnyűségeket velük, ha komiszságokon, bűnös dolgokon, egyebeken kapják rajtuk. A vallásos, hívő családok attól tartanának, hogy az ilyen törvények elsodornák/elterelnék az emberiséget/az embert a gonoszság, a bűn útjára, és lebontaná a több ezer éves bibliai kultúrát, jogerőre emelkedne a hét halálos bűn (kapzsiság, lustaság, falánkság, kevélység, harag, irigység és paráznaság), és ezek káoszt hoznának az egész világra, elszakítaná kultúránkat "Istentől", és az igéitől, törvényeitől, mert ezzel "megtagadnánk" azokat, így könnyűszerrel elmarná lelkünket maga a Sátán.

 

Pedig egy kiegyensúlyozott közeg biztosításával: 

  • a gyerekek és a diákok sokkal jobb és boldogabb életet élhetnének, és felnőttkorukra nagyobb esély lenne, hogy kiegyensúlyozott, boldogabb életet éljenek.
  • a munkavállalók sokkal jobban és produktívabban dolgoznának, és nem lenne kiégés
  • a katonákat sokkal jobban lehetne kiképezni, hogy bátrabban kiálljanak az ellenség ellen esetleges háború esetén
  • az elítélteknél drasztikusan csökkenne az esély, hogy szabadulásukkor visszaesők legyenek

Ha ezeket átgondolná a társadalom, akkor rájönne, hogy a szigor egyáltalán nem járható út, és törekedni kell arra, hogy minél kiegyensúlyozottabb, örömtelibb legyenek az emberek életútja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése