2019. június 17., hétfő

Ahogy a fogyasztói társadalomnak lennie kéne

Vannak, akiknek a "fogyasztói társadalom" kifejezés hallatán csak a harácsolás, pazarlás, vásárlási "függőség", egyebek jutnak eszébe. Pedig ha észszerűen csinálnák, akár jól is elsülhetett volna.
Ha a cégeknek, gyártóknak, kereskedelemnek jobban számítana a mennyiségnél a minőség termékeik gyártásánál, eladásánál, akkor sokkal jobban profitálnának belőlük.
Az élelmiszereket egyre rosszabb minőségben adják el, és lehet, hogy ezek miatt sajnos lehet, hogy soha többé nem ehetek semmilyen állati eredetű fehérjét, gluténes, laktózos ételeket, italokat. Azért nem, mert agyonantibiotikumozzák szegény állatokat, műtrágyázott füvet esznek (lásd: marhák bélgáza emiatt okoz üvegházhatást), és a legtöbb vágóhíd nem alkalmazza Temple Grandin, világhírű autizmussal élő nő módszerét az állatok könyörületesebb levágásához. Úgy nem lenne stressz az állatok testében, és nem lenne ok, hogy egyre több ember érezze szükségesnek, hogy vegán életmódra térjen át.
A másik, hogy ma már mindenki inkább online van, mint offline, amit semmilyen korlátozásokkal nem lehet megoldani, csak megértő körülményekkel. A való világ tele van rossz, gonosz, kegyetlen, szigorú és egyéb bánatot okozó dolgokkal. Nem csoda, hogy a virtuális térbe menekül gyerek és fiatal. Az észszerűséget nem megfelelő módon próbálják tanítani a gyerekeknek. Az iskolában és otthon többnyire nincs megértés, mert sokan csak az elkényeztetés rossz példájára hivatkoznak, de a meg nem értő neveléssel is csak a ló túloldalára esnek sajnos.

Örömteliként kellene tanítani az észszerűséget, a felelősséget, és az élet egyéb fontos dolgait. NEM SZÜKSÉGES ROSSZKÉNT!!!!

ÉBRESZTŐ, NEM A FOGYASZTÓI TÁRSADALOM A HIBÁS AZÉRT, MERT IDÁIG FAJULT A VILÁG!!!!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése