2019. június 8., szombat

Túristariasztás

Egyre több egykor turizmusban jeleskedő világváros utálja ki a turistákat. Olaszországban, Spanyolországban, Horvátországban több város lakossága van a turistalátogatások ellen.
Velencében például a túl sok turista miatt belépődíjat fizettetnek az odautazó vendégekkel. Rómában pedig aki tiltott helyen eszik, szökőkutakban fürdik, meg egyéb hülyeségeket csinál, az nem csak, hogy komoly büntetésre számíthat, de akár ki is tilthatják a városból. A turistákat elutasítják, de állítólag a bevándorlókat szívesebben fogadják, akik valójában nagyobb veszélyt jelentenek a turistáknál.
Ha ezek a turistariasztó dolgok így mennek tovább, elszegényednek az adott országok, mert abból nagy bevételt nyertek sokáig, mert sok jó turista is látni fogja a kárát, és ő kedvüket is elveszik attól, hogy odautazzanak!!
Azért ilyen bunkók a turisták, mert többnyire sajnos szülői- és tanári szigor áldozatai, és emiatt kiégtek lelkileg, valamint sokuknak nem adatik meg, hogy eléggé kiegyensúlyozott munkahelye legyen, és valahogy ki kell engedniük a gőzt magukból. Generációkon át sok embernek a jóság fontosságát és a felelősséget sajnos szigor útján, "szükséges rosszként" tanítják gyermekkorukban. Ha általános lenne a kiegyensúlyozott élet, gyermekkor, a megértő család és iskola, majd munkahely, és nem lenne olyan nagy a túlterheltség, kevesebb lenne a nemtörődöm, illetlen, szemetelő, szabályszegő turista, mert ez a viselkedés nem eredendő, és nem lehet szigorral sem elejét venni ennek.

Úgyhogy az ilyesfajta "tombolás" okát kellene felismerni az országok népeinek, nem pedig tiltani és ilyen szélsőséges korlátozásokat bevezetni!!!!

Úgy látszik, hogy mindenki mindent tönkretesz maga körül, és már semmi sem menti meg az emberiséget a rossz, disztópikus jövőtől!!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése