2019. július 25., csütörtök

Még játékkonzolt sem tudtunk SOHA vásárolni...

Sosem volt lehetőségünk legalább EGY videójáték konzolt megvásárolni. Hiányzik sok videójátékos tudás belőlem. Sajnos nekünk csak egy sárga patronos Nintendónk (a Nintendo Entertainment System kínai fejlesztésű változata, amit az igaziból másoltak le mindent pl. "64 az egyben", vagy "999999 az egyben" patronokkal), és csupán kölcsönben egy Nintendo 64 három játékpatronnal.
A régebbi konzolokat (pl Nintendo, Super Nintendo, Playstation 1-2, Sima Xbox) és hozzá játékokat már sajnos nem lehet kapni, legfeljebb csak használtan. Az új konzolokkal (Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch) pedig az a legnagyobb probléma, hogy ha egyáltalán használni szeretné az ember, MÁR AHHOZ IS létre kell hoznia egy erre specializálódott felhasználói fiókot, és elfogadni mindenféle felhasználási feltételeket, aminek értelmében bármikor letilthat egy játékost, ha nem olvasta el, és egy pontot tudtán kívül megsért. A Playstation fiókhoz van egy ilyen pont a gyűlöletbeszéd ellen, ami miatt egy játékost letiltottak a digitális játékairól, és a digitális és egyéb online szolgáltatásokról csak azért, mert egy gyűlölködőnek minősülő szóval véletlenül elszólta magát, ami a könnyebb megoldás a Playstation tulajdonosoktól, mert a gyűlöletbeszéd is valamilyen indokkal jön, és lehet, hogy aki ezt csinálja, az normálisabb esetben olyan csoport ellen teszi, amely egyik tagja legalább egyszer valóban megkárosított (NÉZZÜK A GYŰLÖLETBESZÉDNEK IS AZ OKÁT, EMBEREK!!!). . További információ ebben az angol nyelvű cikkben: https://www.oneangrygamer.net/2019/04/ps4-gamer-loses-access-to-digital-games-for-violating-sonys-hate-speech-policy/82601/

Az emulátorok használatát, főképp hozzá internetről letöltött ROM fájlokkal, és lemezképfájlokkal (ISO-k) sajnos nem ismerik el legálisnak, és még a régi konzolok játékainak letöltése is emulációval kapcsolatos oldalakról kalózkodásnak számít, főképp, ha letöltjük a lemezes konzolokhoz a BIOS fájlokat. Elvárják az embertől, hogy vegyék meg azokat a játékokat eredetiben, és abból csinálni ilyen fájlokat az emulátorhoz (és hogy saját konzolból kimenteni a BIOS-t). Csak a kiválasztott régi játékok kerülnek az új rendszerekre, DE AZT IS PÉNZÉRT, ÉS DIGITÁLISAN!!! A régi PC-s játékok letöltése is csak akkor legális, ha abandonware, vagyis a jogtulajdonosok már nem foglalkoznak vele. A Nintendo akar az emulációnak és ROM/ISO letöltéseknek leginkább ennek véget venni MINDEN ÁRON.
EBBŐL IS LÁTSZIK, HOGY CSAK A PROFIT SZÁMÍT A VIDEÓJÁTÉK IPARNAK IS.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése