2019. november 3., vasárnap

A munka világa egyre rosszabb

Sajnos olyasmiket tudtam meg, hogy a munkahelyeken a dolgozók fizetési összege attól függ, hogy kihozza-e a maximumot a munkából, mennyire képzett, és mennyire tapasztalt. Pedig egy kezdő, kissé kevésbé képzett, vagy olyan, aki nem tudja teljes erejéből a maximumot kihozni a munkából, lehet, abból a kisebb fizetésből nem, vagy csak aligha tud megélni. Nem tud félretenni nyugdíjas korára, de egyéb váratlan kiadásokra is csak nehezen. De ha ez szóba kerül, hogy emiatt kellene plusz pénz, a munkáltató akár azt is hiszi, hogy ez azt jelenti, hogy a munkavállalói problémáit is neki kell megoldani. Van, amikor a munkavállalóknak muszáj túlórázniuk, mert a főnök így akarja. Ha pedig elbocsájtanak valakit, akkor az könnyen munka nélkül maradhat sokáig, és szépen lassan elveszíthet mindent, és hajléktalan is lehet. Mindez azért, mert nem sok embernek van támogató ereje még a családon és a rokonságán kívül.
Csak kevés helyen van kiegyensúlyozott munkamenet. Például Dániában, ahol a munkavállalók egészsége is számít annyira, hogy rehabilitációra küldik azt, aki túlórázni szeretne.
De sok országban nincs így.

Ha így folytatódik tovább ez a világ, sokkal több kiégett, megkeseredett ember lesz a jövőben. Egyre több lesz a (bármitől) függő ember (pl. alkoholista, drogos, telefonfüggő, stb.).

https://femina.hu/kapcsolat/fizetesemeles-tilos-mondatok/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése