2020. január 22., szerda

Ha így teszel, a gyermeked csak félelemből tartja be a szabályokat...

Lesújtó, ahogy a szülők próbálják jobb belátásra bírni a gyermekeiket világszerte, hogy jók legyenek. Mindenféle büntetést találnak ki, akár szélsőségeseket is, hogy a gyerek kétszer meggondolja, hogy rosszat csinál-e valaha is újra. Ezekből lesznek majd a kiégett, gyáva, érzelmeiket elfojtó, minden áron engedelmes felnőttek, akik csak félelemből tartják be a szabályokat és a törvényeket. Továbbá azt tanulja, hogy nem bízhat meg senkiben mondván, mert így minden esetben kihasználják, elárulják, és emiatt bajba fognak kerülni. Azt is fogják hinni, hogy a barátság kerülendő, mert csak bajt okoz. Az ilyen gyerekekből lesz az alkohol-, drog-, dohány-, képernyő-, stb. függők, és megvezethetők. A megértő nevelésben szinte senki nem hisz, mint ahogy abban sem, hogy ki kell vizsgálni a rossz magaviselet okát.

December 8-án olvastam egy apáról, aki azzal büntette a lányát, hogy 7kilómétert kellett gyalogolnia otthontól az iskoláig (ráadásul 0°C hőmérsékletben), mivel egy másik gyerek bántalmazásáért három napra eltiltották az iskolában, hogy az iskolabuszt használja. Azt mondja az apa, hogy így megtanulta a lány a leckét, hogy "az iskolabuszon, és az autóban való utazás kiváltság és nem alapjog". IGEN, MEGTANULTA, AZT, HOGY AZ ÉRZÉSEINKET, VÉLEMÉNYEINKET, DÜHÜNKET EL KELL FOJTANI, ÉS SZÉPEN MEGLENNI, JÓNAK LENNI MINDEN ÁRON. Ennek az lesz az ára, hogy majd szegény lány lelki-, azon belül fizikai beteg felnőtt ember lesz, és majd az így kialakult bármilyen daganatos megbetegedés következtében nem fogja megérni az idős kort. Az is lehet, hogy kamaszkorában öngyilkos lesz, ami bár elvileg nem megoldás, legalább megváltás lesz neki, és kiszabadul ebből a "kegyetlen" világból. Persze erre a videóra helyeslő, gratuláló kommenteket írtak mások, mert sajnos a szülői- és az iskolai szigor a világ nagy részén ELFOGADOTT, és a gyerekek igaz szeretetét és megértését elkényeztetéssel teszik egyenlővé (lehet hallani a skandináv országokról, Hollandiáról, és a többi országról ezen a földrészen, hogy másképp gondolják, mint máshol).

A legfontosabb, hogy a gyerekeknek FELTÉTEL NÉLKÜLI, igaz szeret, megértést, törődést, bizalmat biztosítsunk, hogy ne legyen problémás!!

Forrás az említett lesújtó és felháborító esetről:
https://24.hu/szorakozas/2018/12/06/gyerekneveles-apuka-kislany-busz-iskola-gyaloglas/?fbclid=IwAR2aDOlOfoguLxaFAuH0am_TLKLIg87lsIJ29mTfzI-1zO7_KNjDS0jf4Zg

1 megjegyzés:

  1. Nem azzal volt a probléma, hogy kifejezte a gyerek az érzéseit, hanem azzal, amilyen módon tette ezt. Egyáltalán nem normális, ha egy gyerek bármilyen okból bántja az iskolatársát. Nagyon is vannak olyan helyzetek, amikor uralkodnunk kell az érzéseinken. Megfelelő időben, megfelelő módon kell levezetnünk a dühünket, és semmiképp sem más embereken. Nem állatok vagyunk. Egy óra séta kifejezetten egészséges egy fiatalnak, aki egész nap az iskolapadban vagy a számítógép előtt ül. Annak idején én is sétáltam ennyit szinte mindennap, igen, hidegben is. A mozgás ráadásul nagyon jó módszer a feszültség levezetésére.

    VálaszTörlés