2020. január 12., vasárnap

Instant Zacskós Világpor

A világunk egyre instantabb lett. Annyira, hogy a személyes kapcsolatok lassan már a múlté lesznek. Azért, mert egyre több mindent online lehet elintézni. Semmi kedvem túlságosan online lenni. Olykor szeretnék offline élni, sétálgatni az utcán, csak úgy olvasgatni az interneten, és ingyenes dolgokat letölteni. Mindenféle kötelező felhasználói fiók nélkül. Viszont a mai világban az ember akarva/akaratlanul abba kényszerül, hogy online intézzen ügyeket, tanuljon, csináljon mindent. Én sem kívánom az online tanulást a hátam közepébe sem, mégis meg KELL tennem, mert nincs más lehetőség. Hiszen nincsenek személyes kapcsolati lehetőségek, de ha még lenne is, akkor viszont nagyon drága, és megfizethetetlen.
Kérdezem én, ha minden online van, akkor miért halljuk a rengeteg rosszalló szónoklatot arról, hogy a mai gyereket, fiatalok és még a felnőttek is állandóan online élik az életüket? Hát tud mást csinálni, amikor bele van kényszerítve? Hogyan lehet úgy online lenni, hogy közben offline vagyok? Mekkora ellentmondás ez, amivel ismét csak a frusztráció halmazt növelik.

Sajnos a bajt még tetézi, hogy Egyesült Királyságban a Game, és az Ausztráliában az EB Games videójáték üzletlánc boltokat kénytelen bezárni a digitális disztribúció pofátlan előretörése miatt az egész világon. A Game 40, az EB Games 19 boltot akar bezárni. Az utóbbi egy testvérmárkával akar újabb boltot nyitni. Ezekből az látszik, hogy egyszer csak minden megszűnik, ami egy kicsit is hagyományos. És mindezek is azért, mert instant világot élünk, mindenki mindent azonnal el akar érni, letölteni, stb.

EGYRE ROSSZABB FELÉ FEJLŐDIK A VILÁGUNK!!!


Forrás a boltbezárásos dologról:
https://www.pcguru.hu/hirek/ujabb-szogeket-vertek-a-bolti-jatekertekesites-koporsojaba/52526?fbclid=IwAR2BeVrI_kVEIChzeWrfTFT2xWF1IBOohVSvkqSwKjU6Cw7gp3ZR3tXLU34

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése