2020. január 26., vasárnap

A túlnépesedési dolog, ahogy én gondolom...

A sokat szajkózott klímaváltozás mellett olykor említik, hogy bizonyos idő után (legutóbb 2050-re jósolták, hogy) 9 milliárd ember lesz a Földön, így majd az emberiség "feléli a természetet". A legtöbb ilyen információt azzal indokolják, hogy az afrikai országokban általában sok gyerek van egy családban. A hírhedt kínai egy gyerek törvény mellett Egyiptomban van egy "két gyerek elég" nevű kampány.
Szerintem inkább azt akarják sulykolni az emberekbe, hogy "ne szülessen több ember, aki csak továbbviszi fajának környezetromboló példáját".
Azt is nyilatkozták szakértők, hogy "nem is olyan nagy baj, hogy fogy a magyar", miközben kampányolnak, hogy "de igen, nagy baj, hogy kevés a magyar, szülessen még több".
Továbbá, ezekben a fejlődő országokban probléma inkább a népesség, mert ott okoz majd problémát a lakosság ellátása.
Az lenne a megoldás, hogy a népességet egyensúlyban tartsuk, és tudatosítani az embereket. Két-három gyereknél több tervezését ne a vallás határozza meg, hanem az, hogy a házaspárok mennyire szerelmesek egymásba, és partnerei egymásnak. Ez mind szép és jó, valamint megoldható lenne, ha nem lenne amúgy sem klímaváltozás/globális felmelegedés, szennyezések, stb. így még mindig természetes úton termelődnének mindenhez az alapanyagok.

Forrás az egyiptomi "kampányra":
https://index.hu/kulfold/2019/02/20/egyiptom_gyerekvallalas_csaladpolitika/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése