2020. május 6., szerda

Öljük, butítjuk, és nyomorba döntjük egymást (ÉS PERSZE MAGUNKAT IS!!)...

A magyar embernek már nem csupán a csoki, kekszek, ropogtatni valók, egyéb nasik jelentik a legnagyobb örömöt, hanem inkább bármi, amiben alkohol van, ami alkoholból van.
A családon belüli, párkapcsolati erőszak túlnyomó többségét szeszes ital hatására követik/követték el.
És sokszor akár halált is okoznak vele.

Sajnos a pálinka jellemzi a magyarok országimázsát. Csak a magyar képes jólétben maradni annak megivása után, míg a külföldiek kihányják, vagy akár el is ájulnak tőle rosszullétükben (ezt egy összehasonlító képben láttam régebben a Facebook-on). Nem is csoda, mert a pálinka csak Magyarországon és Ausztria négy tartományában lett elterjedve, és csak ott lehet ezt a nevet használni!! Nem úgy világszerte, mint Oroszország egyik jelképe, a vodka, amiből van már lengyel verzió (vagyis lengyel vodka) is.
De szerencsére a pálinka nem kapható világszerte. De a magyar büszke rá, mert olyan nagy hungarikum, mint a magyar népzene, a mulatós zene, de az utóbbi inkább, mert a legtöbb dal arról szól, hogy "bármi gondunk, bajunk van, csak igyuk le, és máris megszűnik"

Jól mutatja a Mi kis falunk három iszákos közmunkása, Szifon, Baki, és Matyi bármit megtenne, hogy a napi alkoholmennyiségükhöz hozzájussanak, de Teca, a kocsmárosnő nem ad nekik semmilyen szeszt ingyen, ami depresszív állapotba viszi a piás hármast.

Ha ezek nem problémák a magyar kultúrában, akkor mi az?!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése