2020. december 20., vasárnap

Törpök 12-es karikával!!!

 Végre ezt is megérhettük, hogy a mostanában a TV2 hétvégi TV2 Matiné c. műsorában, valamint a TV2 Kids-en futó Hupikék Törpikék c. rajzfilmsorozat sárga 12-es karikával lett megáldva (mert az RTL klub hétvégi Kölyökklub c. műsorában, amiben szinte nem múlt el hétvége a kék apróságok nélkül, csak sárga 6-os karika volt rajta). Ma (2020. december 20.) tudtam meg, amikor átkapcsoltam délelőtt a TV2-re!!

Ez azért jó, mert nagyon sok olyan epizódban vannak olyan jelenetek, ami egy 12 év alatti gyereket traumatizálhat, vagy egyszerűen nem érti.

Az egyik: Törpapa szigora, ahogyan irányítani akarja ezt a kék hadsereget, Okoska törp pedig a főtanácsosa és (Törpapa távollétében) helyettese akar lenni, több-kevesebb sikerrel, Törpilla az egyetlen nőnemű törp Aprajafalván, Törperős izomagyú testépítő, Hami finomakat süt és főz a többieknek, és olyan mondást mond, hogy "amit ma megehetsz, ne halaszd holnapra" (e hozzáállás miatt túlsúlyos egy epizódban, amiért fogyókúrára fogják), a 3 törpifjonc pedig a szigorú gyermeknevelés nyilvánvaló áldozatai (ők egy epizódban kerti munkára voltak fogva, amiért finnyásak voltak, hogy nem ették meg a zöldséget, egy másikban az egyikőjüket bízták meg, hogy jól eloltsa a tábortüzet a vízzel, de nem tudta, mikor jó, így erdőtűz lett a vége, de nem merte bevallani Törpapának, hogy ez miatta történt, ezért jobban dolgozik a károsultak mentésén, gyógyításán, de végül szégyenkezve mégis bevallja, ami miatt meglepetésére nem haragudtak meg rá, sőt örültek, hogy végül megtette mondván, hogy legalább őszinte volt). A másik: hogy több epizódban úgy állítja be az embert, hogy eredendően gyarló, kapzsi, ellenséges, hülye népség, akik mindent tönkretesznek maguk körül. Egy történetben a törpök is szembe akartak szállni az emberekkel, de mivel mégis megtették, Törpapa azt mondta nekik, hogy ezzel "az emberek aljas szintjére" süllyedtek. Törpapának csak 1-2 ember barátja van, az egyik pl. Omniapó, aki egy szakállas idős ember (varázsló). Ő az egyik epizódban jóra nevelt egy tolvaj kisfiút. A nyilvánvaló emberellenes motívum Hókuszpók, a sorozat (és az ennek alapjául szolgáló képregénysorozat) ügyeletes főgonosza, aki mindent varázsolgat, hogy bekebelezhesse a törpöket. Mindez annak ellenére, hogy a képregénysorozatot is egy Pierre "Peyo" Culliford nevű emberi lény alkotta meg.

Antoine Buéno 2011-ben A Kis Kék Könyv címmel megjelent kötetében elemez több olyan dolgot, ami borzalomra adhat okot. Részletek itt: https://hvg.hu/kultura/20110601_hupikek_tiorpikek_rasszizmus

További szép napot ezek után is. Én nem szerettem ezeket a törpöket. Már ilyen okból pláne nem.
EGYÁLTALÁN NEM VOLT AMÚGY SEM AJÁNLOTT 12 ÉVEN ALULIAKNAK, SOHA!!!!!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése