2021. június 8., kedd

Iskolai diskurzus 10-20 évvel később

 Két kisfiú és két kislány beszélget az iskolában, milyen tízórait hoztak magukkal. MINDEZ 1-2 ÉVTIZEDDEL NAPJAINKTÓL, A JÖVŐBEN!!!:

Kati: "Az én tízóraim egy vajas, paprikás, paradicsomos zsemle".
Tibike: "Az én tízóraim egy vajas, uborkás kifli".
Gergő: "Az én tízóraim egy tofus kifli".
Roberta: "Az én tízóraim csupán egy vajas zsemle"
Balázs: "Az én tízóraim egy vajas, hagymás, retkes kenyérszendvics".
Nelli: "Az én tízóraim egy csirkemellsonkás, főtt tojásos, majonézes zsemle":

Nelli szavain a többi gyerek megdöbbent!

Kati: "Ne már, ez a mohóság netovábbja"!!
Tibike: "Nem tudtad?! Ezért a csirkemellsonkáért egy szegény, ártatlan tyúknak kellett nagyon fiatalon meghalnia"!!
Gergő: "Ez az!! És ezért a tojásért és a majonézért pedig egy-egy cuki kiscsibét kellett abortálni, hogy most ilyet egyél"!!
Roberta: "Te szívtelen vagy!! MIÉRT NEM HAGYTAD SZEGÉNY CSIRKÉKET ÉLNI"!!!
Balázs: "Nem tudod, hogy ma már ciki bármilyen húst, tojást enni és tehén/kecsketejet inni!! Ma már egyre inkább az a divat, hogy vegánok legyenek az emberek!! Most már mindenki tudja, hogy az ember növényevő faj, és nem húsevő!! Nem beszélve arról, hogy a húsfogyasztással hozzájárulsz a klímaváltozáshoz, mert sok szén dioxid kibocsátás és túl sok víz kell egy hús előállításához!! Ráadásul ahhoz, hogy hús legyen, ártatlan élőlényeknek kell szörnyű és keserves halált halni, mert ugye le kell vágni szegényeket!! De te persze nem tudtad, és nem is akartad tudni, mert az önző, mohó vágyaid kielégítése sokkal fontosabb, mint a környezetünk védelme, és az ember ökológiai lábnyomának elhalványítása!! Önző vagy, mert nem számít neked, hogy hány állatfaj marad fent!! Na, srácok, hagyjuk itt ezt a barbár ragadozó csajszit"!!
Nelli: "De... DE..."!!!

De sajnos mire Nelli kinyögte volna, hogy mit akar mondani nekik, már mindenki elszaladt tőle. Sejteni lehetett, hogy a vegán gyerekek vegán szendvicsében laktózmentes vaj van, és a kenyerük, zsemléjük, kiflijük pedig glutén-, tej- és tojásmentes. Nellié pedig hagyományos fehér zsemle és tehéntejből készült vaj van. És ez a várható jövő lesz, ha a húsfogyasztás egészséges minőségi oldalát egyre többen felejtik el annak a tévhitnek tudatában, hogy fontosabbak az állatok, mint az emberiség. Különösen, ha már a gyermekek is elutasítják a húst és a tojást azzal a kifogással, hogy pl. "a tojás a tyúknak a gyermeke" (ma már több ilyen videót lehet látni a videómegosztókon és a közösségi felületeken, hogy gyerekek mondanak nemet az állatok megevésére annak ürügyén, hogy az állat is élőlény). Egyre jobban, és egyre többen bedőlnek a vegán és vega propagandáknak, akik elfeledtetik mindenkivel azt, hogy az ember mindig is mindenevő volt. Különben miről árulkodnának az őskori barlangrajzok, amik azt ábrázolják, hogy levadászták a bölényeket?! Nem bölényvadászatot mutatnának ezek a rajzok, hogy ha az ember az idők hajnala óta növényevő lett volna. NA UGYE NEM!!!???

A hús- a tojás evése, és a tehén/kecsketej ivása elég megfelelő módon akár áldozatkészségre is tanítaná az embert, amire amúgy is szükségünk lenne bárhol/bármikor az életünk során. Azt is el tudom képzelni, hogy az állati eredetű ételek fogyasztói áldozatkészebbek, mint a nyulak étrendjét követő vegánok.

A hús, a tej és a tojás azért lettek rákkeltőek mostanra, mert a minőség fontossága az élelmiszergyártásban ma már a béka hátsója alatt helyezkedik el, viszont a pénzszerzés (vagyis a profit) fontossága minden másnál előrébb került.

Úgy látszik, hogy ezt a szörnyű jövőt, aminek nem lenne szükséges bekövetkeznie, csak az Új Történelem képes megakadályozni!!!!

Nekem senki ne mondja, hogy milyen jó vegánnak lenni mondván, hogy megszűnt a "mohósága" annak, aki így étkezik. A jelenlegi egészségi státuszom kényszerít arra, hogy kerüljek mindenféle állati eredetű ételt, pedig hiányzik nekem az a finom rántott hús, a főtt tojás szeletek, a majonéz, és bármi, ami tehéntejet, vagyis laktózt (is), valamint tojást tartalmaz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése