2021. június 11., péntek

Esélytelen, hogy jobb legyen az ember

 Az emberiségnek semmi esélye nincs, hogy jóságosabb, környezettudatosabb, mértékletesebb életet éljen a mostani történelmi, kitalált világunkban.

A gyártók, cégek, a termékek előállítói mértéktelenségre és pazarlásra buzdítanak pofátlan reklámjaikkal, az a kevés környezetvédő szervezet, mint a WWF, a Greenpeace, és azok tagjai pedig leginkább a másik végletet képviselik "mértékletesség" ürügyén, ami viszont a világ fejlődését visszataszítaná legalább évszázadokon, vagy ami rosszabb, évtizedeken belül "az őskorba". Igazi megoldásokat, amivel meg lehetne tartani az egyensúlyt a környezet és a gazdaság között, egyszerűen (még) máig senki sem talált ki, pedig lennének ötleteim, mint pl. a műanyaglebontó sav, és szén dioxid szűrő alkalmatosság, a hús-, tojás- és tejipar minőségi üzemeltetése, és minőség alapú profitszerzés a mennyiség alapú helyett, és hogy boldog állatokat ehessünk, teljesítve helyünket a táplálékláncban és újra tudni, hogy MINDENEVŐ AZ EMBER, NEM CSUPÁN HÚSEVŐ VAGY NÖVÉNYEVŐ. Mert ha növényevő lenne az ember, miért vadászott volna bölényre az ősember?! És ha minden állatnak joga van élni, akkor miért nem neveljük át pl. az oroszlánokat, hogy ne legyenek ragadozók, és ne zabálják meg "szegény" gazellákat.

Állítólag június 8-a lett idén a magyar túlfogyasztás napja, vagyis itthoni szempontból már feléltük a bolygó éves erőforrásait. Ez szomorú, mert ennyi magyart nem érdekli a környezetünk. Olvastam 2019-ben olyan cikket, amiben kb. ugyanezt írta le annak az évnek a felméréséből, abban viszont hozzámondták, hogy ha az egész világ ugyanúgy élne, mint a magyar nép, sokkal több (pontosan már nem emlékszem, mit olvastam, hogy hány) Földre lenne szükségünk. Abban olyan is volt, hogy az olyan országok, az Egyesült Arab Emirátusok, amelyek a világon a leggazdagabb országok, már februárban elérték a túlfogyasztás napját, viszont a legszegényebb (Észak-Afrikai) országokban pedig nem volt meg a túlfogyasztás napja, vagy legfeljebb decemberben 2019-ben. Ez úgy tűnhet sokaknak, hogy eredendő, hogy minél gazdagabb egy ország, annál pazarlóbb, és minél szegényebb egy ország, annál mértékletesebb, ergo, a gazdag országok mind tönkreteszik a Föld bolygót.

A környezetvédők hiába propagálják a környezet-, és klímatudatosságot, ha egyszerűen csak nagyon kevés embert képes "meghatni". A mostani történelmi fiktív világunk, és a benne lévő emberiség megérett a pusztulásra, és az igazi valóságba való visszatérésre. MÁR CSAK MEG KELL GYŐZNÖM AZ ÍRÓT, AKI ÍRJA A RÓLAM ÉS ERRŐL A FIKTÍV ALTERNATÍV TÖRTÉNELMŰ VILÁGRÓL, HOGY AMELYIK KÖNYVET JELENLEG ÍRJA, AZ LEGYEN A LEGES LEGUTOLSÓ KÖTET!!!!

A túlfogyasztásról szóló cikk:
https://qubit.hu/2021/06/08/junius-8-a-a-magyar-tulfogyasztas-napja-itthoni-mercevel-mar-ma-feleltuk-a-bolygo-eves-eroforrasait?fbclid=IwAR3hdRF2eaFO_j0R-QfpoGINzTHrBYdhmmwpEosopZtEndfjBsM7mApCk3U

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése