2018. február 25., vasárnap

Meg nem értettek bosszúja

Az olyan tragikus eseményeket, mint a pár hete történt floridai iskolai mészárlás nem lehet megakadályozni pusztán az iskolai védelem megtöbbszörözésével és a fegyvertartási törvények szigorításával. Az egyetlen megoldás, hogy megérteni az elkövető problémáit, és hogy mi motiválhatja az ilyeneket efféle tettre. Vegyük ezt a legutóbbi mészárlást, ami a floridai Parkland városában lévő Marjory Stoneman Douglas középiskolában, amikor egy Nikolas Cruz nevű 19 éves fiatalember megölt 17 embert és további 14-et megsebesített, de sajnos nem végzett magával, így letartóztatták. Állítólag pont ebből az iskolából csapták ki egyszer. Az amerikai elnök már fontolgatja a fegyvervásárlás megnehezítését az országban. DE azt elfelejtették kinyomozni, hogy miért tette szegény!!

Lehet, hogy a fiú örökbefogadó szülei (mert örökbe fogadták őt) szigorúan bántak vele, és kemény szabályokkal próbálták a jóságra tanítani. Lehet, hogy abban a suliban sokat bántalmazták, a tanárok pedig megértés nélkül, szigorúan bántak vele és azért csapták ki, mert nagyon rosszul reagált azokra a bántalmazásokra és elege lett a tanári szigorból. Az is lehet, hogy akiket megölt, azok valamennyien bántalmazói voltak.

Arról sehol sem szól a fáma, hogy ha a fiatalok megértő környezetben nőnének fel és nem lennének túlterhelve, akkor nem lennének iskolai mészárlások, vagy nagyon sok gyermekben még jobb esetben is meghalni akarás?!

Kár, hogy sok országban szigorral válaszolnak a gyermekek deviáns magatartására.

Minden esetben a végére kellene járni annak, hogy ténylegesen mi áll az ilyen cselekedetek hátterében. Időt, energiát kellene ráfordítani, kinyomozni, és az eredmény függvényében elgondolkodni a további hasonló esetek megelőzésén.



U.i.: 1999 április 20-án, amikor Eric Harris és Dylan Klebold elkövették a híres columbine-i iskolai mészárlást, azt nyilvánvalóan ellenük elkövetett bántalmazások előzték meg. De sajnos lehet, hogy iskolai szigor, és meg nem értettség is közrejátszhattak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése