2018. február 23., péntek

Miért van ennyi mobilfüggő világszerte?!

Világszerte ma már egyre több ember (nem csak gyerekek és kamaszok, hanem szinte mindenki) mobilozik mindenhol, minden pillanatban (reggeli, ebéd, vacsora közben, sétán, reggeli ébredés után és esti lefekvés előtt, stb.). Egyre inkább online vannak, mint a való életben. Sajnos egyre kevesebb a tudatos médiafogyasztó, aki alapból képes megunni a mobilozást egy idő után. Minden pillanatban megnézik, mik történnek a közösségi médián, megnéznek egy-két videoklipet és egyéb hülyeségeket a videómegosztókon. MINTHA EZ MIND ELKERÜLHETETLEN LETT VOLNA, MINTHA MEGJÓSOLTA VOLNA VALAMILYEN PRÓFÉCIA.

Azért vannak ezek a nagyon rossz dolgok, mert az emberiség mindig ennyire megkeseredett volt a kezdetek kezdete óta. Évezredeken át a gyerekkorok tele voltak szigorú szabályokkal. Majd a felnőttkor kezdetén az ember további szigorba, és kötelező felelősségvállalásokba került. A boldogságnak mindig (nagy) ára volt. Sok helyen sosem volt a szeretet feltétel nélküli.

Ha ezek nem lettek volna, vagy csak elenyészett volna, akkor a mai modern mobilfüggőség is elkerülhető lett volna. Ha mindig megértettek volna mindenkit, és a szülők is megmaradtak volna az arany középúton a gyereknevelésben, akkor általános lenne a tudatos médiafogyasztás, és hogy ne akarjon mindenki állandóan mobilozni. Mert hogy a szigorú korlátozás, a büntetés, az eszköz elvétele és a tudatosság erőszakkal történő tanítása NEM MEGOLDÁS!! Mert a függőség is lehet egyfajta lázadás a szülők és egyáltalán a világ ellen. A fő, hogy elég szeretetet, és megértő nevelést kapjon mindenki még kisgyermekkorban, foglalkozzanak vele, és tudassák a gyermekekkel a szülők, hogy megbízhatnak bennük.

Én és anya ritka esetek vagyunk. Nem a mobillal a kezünkben ebédelünk, és csinálunk más általános dolgokat. Engem nem kötne le annyira, hogy állandóan a kütyükkel szórakozzam.
Örülnék, hogy ha ez lenne az általános világszerte.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése