2018. február 10., szombat

BIZTOS, HOGY ENNYIRE FONTOS EZ A NŐNEMNEKI?!

Egy nem túl jó dologról lesz most szó. Az pedig, hogy lányok és nők sminkelni szoktak értelmetlen módon.
Vállalják a pénzpazarlást, csak hogy kiszínezzék az arcukat, az ajkaikat és a körmeiket, mondván, hogy "csak így képesek szépek (és ápoltak) lenni".
Az egy- vagy mindenféle színűre festett körmök (pláne műkörmök), színes, rúzsos ajkak, szájfény, műszempillák, szemceruza, és egyéb hülyeségek azok, amiknek egyáltalán semmi értelme.
Felőlem lehet egy nő nőies, de legyen az TERMÉSZETESEN!!!
Legyen szép, de legyen okos és természetes is!!!  Én a természetes szépséget meg tudnám a lányokban és a nőkben becsülni. 
Sajnos vannak olyan esetek, hogy egy amúgy fiús öltözködésű és viselkedésű kislányt felnőtt korára utoléri az indokolatlan női végzet. Vagyis, már tiniként rákap a sminkelésre, és teljesen elnőiesedik. És sajnos a fiúk és férfiak többsége csak a szépséget nézi a lányokban, nőkben, és ez nagyon nem jó!!!
A legtöbb tinisorozat miről szól?!: A lányoknak ki vannak festve a körmeik, és sok esetben más az ajkaik színe is a természetesnél (lásd: pl. Violetta, Soy Luna a Disney Channelen, és Winx Club)!! Nem csoda, hogy már óvodás, és kisiskolás kortól elkezdik a kislányokat sminkelni!!
Édesanyám sem sminkeli magát soha, és én sem kívánom el tőle, mert anélkül is szép. Soha nem sminkeli magát, és ennek ellenére mondtak már nekem olyan hülyeséget, hogy ha nem vagyok otthon, akkor anya kifesti a körmeit (meg egyéb dolgokat csinál), és mire hazaérek, lemossa. A saját és édesanyám nevében is kikérjük magunknak, elég szomorú, hogy embereknek ilyen véleményük tud lenni, ez nem rólunk szól, hanem róluk.
 Elgondolkodtató, nem igaz?! Ugye, hogy semmi értelme ezeknek a dolgoknak?!

Az indokolatlan női végzet egyébként azt jelenti, hogy természetesen szép kislány egyszer csak sminkelni kezdi magát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése