2018. október 7., vasárnap

Harry Potteres hülyeségek

Gyerekfejjel nagyon szerettem, most felnőttként már nem annyira bírom a Harry Potter sorozatot. Most már úgy gondolom, hogy csak az első résznek kellett volna kijönnie az Egyesült Királyságon kívül, a többinek pedig maradnia abban az országban.
Azért, mert a Roxfort Boszorkány és Varázslóképző szakiskola tele van olyan valódi brit oktatás társadalmi problémájával, mint a tanári szigor, és az iskolai egyenruharendszer, egyéb dolgok. Négy ház van abban az iskolában (Griffendél, Mardekár, Hollóhát és Hugrabug), amelyek pontokat gyűjtenek. Ha jót csinálnak, a házuk kap pontot, de a rossz tettekért mínusz pont jár. Ez csak szorongást okoz az ottani diákoknak.
A nagyszakállú igazgató, Albus Dumbledore a legmegértőbb a gyerekekkel, McGalagony igazgatóhelyettes asszony viszont nagyon szigorú, a sötét varázslatok kivédése tantárgyat minden évfolyamban más tanár tanítja, mivel mindegyikről kiderülnek titkok, a bájitaltanár úr, Piton pedig egy igazi rémálom. Ott van még a gyerekgyűlölő takarító Frics az ő Mrs. Norris nevű macskájával.
Voldemort nagyúr, akit sokan Tudodkiként említenek, el akarja pusztítani a címszereplő fiút, Harryt.
Ilyen hülyeségeket nem kellett volna világszerte megjelentetni.
A legnagyobb baj, hogy a Harry Potter regények lettek a kötelező olvasmányok a valódi iskolákban.
Annak ellenére, hogy a filmek forgatása már véget ért, és a videojáték adaptációkat is már megjelentettek, már megvan a nyolcadik könyv is, aminek filmváltozatát még mindig nem forgatják, egy mellékfilm, a Legendás Állatok és Megfigyeléseik, amelyik régebben játszódik, mint az igazi Harry Potter sorozat, egy Playstation 4-re megjelent varázsolgatós szimulátor az egész sorozat tartalmával, egy Xbox Kinekt-re megjelent mozgásos Harry Potter játék, és egy online játék, a Pottermore.
Kérem, mennyi Harry Potter dolgot kell még elviselnie a világnak?!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése