2018. október 22., hétfő

Jogosan aggódom?!

Vannak számomra nagyon aggasztó, és rossz dolgok, ezek az alábbiak:

Sajnos olyan lesújtó mondatokat is hallottam egy ismerős édesanyától, hogy "ha az egyik gyermeke autista lett volna, akkor is szigorúan bánt volna vele, mint most". Van egy fia és egy lánya, és az ő és férje szigorát tekintve szerencse, hogy mindegyikük neurotipikus.
Egy gyerekkel szigorúan bánni a legrosszabb, pláne, ha autista, vagy egyéb fogyatékos.

A másik sajnálatos dolog pedig az, hogy a világ áttért a digitális jövő felé az elektronika és a számítástechnika terén. Nem gondoltuk végig a kézzelfogható média {Optikai lemezek (CD, DVD, blu-ray), Adattároló patronok (vagyis cartridge-ek)} fontosságát, mielőtt késő lett volna. Most azért késő, mert hamar bejött a cégeknek a könnyebbik, költséghatékonynak vélt út, hogy digitális letöltésben adják el a játékaikat, és egyéb szoftvereiket (például Steam-en), és ezért többé már nem hajlandóak visszatérni a "túlságosan" költségesnek gondolt lemezes forgalmazásra. Pedig ez a plusz költség megérné, mert régen sem volt digitális disztribúció, mindenki (főképp gyerekek, fiatalok) el tudott menni a videojáték- és egyéb műszaki boltba, hogy megvásárolja a szoftvereket. De ma már egyre több ember lusta, és ezt akarják a cégek kihasználni, mert a letöltéses vásárlásra van már igény. És félő, hogy a világ egyre lustább lesz, ha a jövőben szinte az összes munkát gépek fogják elvégezni. ÚGY LÁTSZIK, HOGY A RÉGI SZÉP IDŐK RÉGI SZ*R IDŐK VOLTAK SOK EMBERNEK!!!

A harmadik, hogy egyre rosszabb minőségűek az élelmiszerek. Egyre több az adalékanyag bennük. Még abban is van cukor (pl. húsokban, felvágottakban is), amiben nem is kéne lennie. Arról nem is beszélve, hogy a cukor minősége is egyre rosszabb, ami miatt egyre nagyobb eséllyel lehet valaki cukorbeteg, vagy egyéb módon elhízott, és egyre kisebb adag cukor lesz már "túl sok". Én azt gondolom, hogy régen a cukornak is volt minősége, és nem volt annyira egészségtelen, mint manapság. Leginkább a glutén tartalmú kenyerek péksütemények a génmódosított búzaliszt miatt, és a laktóz tartalmú tejek és tejtermékek az agyonantibiotikumozott szarvasmarhák miatt sajnos a minőség és az emberek egészsége ellen vannak, és tönkreteszik az emberiséget. Nem hiszem, hogy túlságosan veszteséges lenne a minőségi élelmiszer termelés, a minél természetesebb módon való tartósítás (nem pedig tartósítószerekkel). A hús minősége is romlott. A haszonállatokat begyógyszerezik, szerintem ezért. Sajnos egyre több növény is génmódosított.

Nagyon jó lenne, ha minden téren fontosabb lenne a minőség, és nem csak a profit, mert a minőség jobban megérné, mint csak a pénzhajhászat. És, hogy mindenki képes legyen nem csak szigor árán tanítani a gyerekeket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése