2018. október 14., vasárnap

ÁLLATCENTRIKUS VILÁG!!!!!

Sajnos állatcentrikus lett a világ. Annyira, hogy egy állat többet ér, mint egy embertárs. Lassan már törvények fogják tiltani a kutyák szigorú fegyelmezését, míg egy gyerekkel szembeni szigorú bánásmódot ELNÉZIK!! Ha állatoknak létrehoznának büntetés végrehajtási intézményeket, és kisállat Büntetőtörvénykönyvet, az állatvédők szervezeteknél és alapítványoknál kiverné a biztosítékot.
Magyarországon például van egy sajnálatos törvény, hogy ma már nem lehet láncon tartani a kutyákat. De sajnos szinte minden kutya megérdemelné, mert emberre támadhat, és azokban a telkekben nincsenek biztonságban azok, akik félnek tőlük, MINT AHOGY ÉN IS. Ha el kell a gazdáknak különíteniük a kutyákat egy tőle félő vendégtől, azt gondolják, hogy a vendéget "nem érdekli a kutya lelki világa".

Én sejtem, hogy miért fontosabb az embereknek az állatok tartása, "elkényeztetése", mint a gyermekek igazán szerető és megértő nevelése. Talán sokan azt gondolják, hogy a gyermekek úgyis gyarló, gonosz, álnok, kapzsi, önző, szemétláda felnőttek lesznek, viszont az állatok egyike "sem lesz soha ilyen". Egy megértő szülő gyermeke szívesen megtanulja a szeretetet, önzetlenséget és egyéb fontos dolgokat, és hogy öröm legyen az egész élete. DE ha nem tulajdonítunk elég jelentőséget a gyerekek lelki világának, tönkretesszük a generációjukat.

Sajnos ez így igaz, mert a gyermekekben van a jövő, nem a kisállatokban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése