2019. március 21., csütörtök

Google Stadia: A veszély következő szintje

Azt hittem, ennél jobban nem fogják tetézni a problémát a multimédiás cégek. Pedig sajnos igen. Hallottam valahonnan, hogy ezúttal a Google fejleszt egy olyan platformot, amihez már LETÖLTENI SEM KELL A JÁTÉKOKAT, HANEM A FELHŐN KERESZTÜL LEHET HOZZÁFÉRNI, ÉS MÁR TÖLTŐDIK IS!!!
Sajnos ebben látják a jövőt. Nem elég, a májustól kapható lemezolvasó nélküli Xbox One, még olyat is létre akarnak hozni, amivel már egy gombnyomásra elérhető minden tartalom. Csupán egy stabil internetre lesz hozzá szükség, bivalyerős gépre nem. Akármilyen gépen, tableten, vagy telefonon keresztül lehet majd használni. Az óriási teljesítményt a szerver fogja biztosítani. Még a sajátos kontroller is Wi-Fihez lesz kötve, nem csak hogy vezeték nélküliek. Olyan lehetőség is lesz, hogy ha látjuk, hogy valaki élőben stream-el egy játékot, be lehet csatlakozni hozzá, de ehhez engedélyt kell kérni az illetőtől. És könnyedén át lehet váltani munkafolyamatot játék megszakítása nélkül. Ez a digitális jövő netovábbja.
Állítólag Nyugat- és Közép-Európában sok helyen stabil a net és Amerikában sok helyen gondot fog okozni.
Ha elhíresül, akkor vége a jó világnak. Lehet, nem lesznek többé különböző játékkonzolok sem. Ez még inkább lusta, türelmetlen, mértékekre képtelen embereket fog faragni mindenkiből. Ezek szerint már eldőlt, hogy a disztópia, amiről már kétszer írtam, be fog következni a 2100-as évekre. Talán sokkal hamarabb, mint gondolnánk. Az lenne a legjobb, ha Földünkbe belecsapódna egy hófehér, fénylő meteor, ami a szokásos "világvége" helyett egy nagyon hasonló, de sokkal jobb világba szülessen újra mindenki, a maga születési dátumába. Olyan világba, amiben nincs kilátásban semmilyen digitális jövő, és hogy sok embernek igazán szerető és megértő szülei legyenek, hogy ne érezze mindenki késztetést, hogy az online életben keresse a vigaszt és megváltást. Mert azért ilyenek az emberek, hogy a kényelmet választják a praktikusság helyett, mert a szükséges rosszként tanítják az offline, mozgásos életet generációk óta.

Források:
https://24.hu/tech/2019/03/20/google-stadia-videojatek-streaming-youtube-gdc/

https://hvg.hu/tudomany/20190319_google_stadia_videojatek_streameles_playstation_4_xbox_one_konzol_pc

https://www.gamestar.hu/uzlet/google-stadia-20190319-260959.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése