2019. március 16., szombat

Waldorf: Egy iskolamódszer felszínességgel a modern technológia ellen

Szinte mindenki ismeri a Waldorf pedagógiát, ami stresszmentes, "szuper jó" oktatást ígérnek. A gyerekek tapasztalati oktatást kapnak, cserébe elvárják tőlük és szülőcsaládjaiktól, hogy minden multimédiát (pl. tévét, számítógépet) kerüljenek minden áron. Ha waldorf módszerű óvodába jár, már akkor tilos a képernyő. Olyan megoldása van ennek a módszernek, mintha azt hirdetné a világnak, hogy "maradjunk le a modern világról, és le velük"!! Azzal érvelnek, hogy "a média ne befolyásolja őket".

Vekerdy Tamás, híres gyermekpszichológus sajnos a waldorf híve. Emiatt olyasmit tanácsol a szülőknek, hogy iskolás korig semmilyen képernyő elé ne engedjék a gyereket, satöbbi. Sajnos egy olyan angol kutatásnak is bedől, amiben egy gramm "KOKAINNAL" tették egyenlővé az okostelefont. Azért, mert ez a könnyebb, de mint mondtam, sajnos nincs kutatás az igaz szeretet és megértés hiánya és a mindenféle függőség közti összefüggésre.

A waldorf pedagógia veszélyei közt megemlíteném, hogy ezzel a modern ellenességgel azt érik el, hogy így a gyerekek egy csomó érdekességről is lemarad, amit csak a TV-ben, számítógépben, egyéb képernyőkben láthatnának. Sőt, lehet, hogy azok a sok kihasználatlanság miatt tönkremennek, ezért túl kell adniuk rajtuk a waldorfos családoknak, és csak akkor venni újat belőlük, amikor már nem iskolások a gyerekek. A "minél később, annál jobb" eszme nem jó megoldás, mint ahogy az élet bármely területén a szélsőséges megoldás sem. A LEGFONTOSABB AZ ARANY KÖZÉPÚT!!

Inkább a waldorf pedagógiának és a multimédia használatának békés együttélésben kellene lenni, észszerűen használni az utóbbit!!

Forrás (a telefonos kokainos részhez): https://ujszo.com/panorama/egeszseg/okostelefont-vettel-a-gyerekednek-miert-nem-vettel-neki-rogton-egy-gramm-kokaint

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése