2019. március 31., vasárnap

A 13-as cikkelyről

Sajnos március 26-án, a 29-dik születésnapom után megszavazták az Európai Unióban a 11-es és a 13-as cikkelyeket. Már csak aláírásra vár Április 9-én, remélem nem fogják megtenni.

A 11-es cikkely kimondja, hogy minden linkért, amit megosztanak, vagy kiadnak a keresőmotorok (pl. Google), a keresőoldalaknak fizetni kell a híroldalak üzemeltetőjének jogdíjat.

A 13-as cikkely pedig mindent tönkretesz, amit internet néven ismerünk. Ha életbe lép, akkor minden internetes szolgáltatásnak (pl. Youtube, Facebook, egyéb) be kell üzemeltetniük mindenféle robotokat, hogy az Unión belüli országokba ne kerüljön semmiféle jogvédett tartalom a felhasználók feltöltéseiben, vagyis ez is az ő felelősségük lesz. Állítólag az is baj lesz, ha a videóban megjelenik akár egy jogvédett kép is, vagy behallatszik egy jogvédett zeneszám a háttérben. De állítólag a mai technológia csak kis részben fejlett egy ilyenhez. Azt mondják, hogy "a mai kor igényeihez mérték ezeket a új szerzői jogi törvényeket, de ezzel diktatúrát vezetnének be az Unió tagországaiba, és súlyosan leamortizálnák a szólás, az internet és az alkotás szabadságát!!! Az Unión kívüli országokba (pl. Amerikai Egyesült Államok, Kanada) nem vonatkozna, mert ez az EU ötlete.
Állítólag az internetes mémek megússzák, de a többi már sokkal kevésbé.

Remélem, nem fogják végül aláírni ezt a törvényt, mert különben muszáj, hogy meglegyen a "világvége", amiről egyszer már beszéltem. Egyre rosszabb ez a világ, és a kormányok egyre inkább tetézik a bajt!!!!
ÉBRESZTŐ EMBEREK, AZ INTERNET SZABADSÁGA A TÉT!!!

Forrás:
https://kilonem100.blog.hu/2019/03/27/no_meme_is_illegal_digitalis_szabadsagjogok_a_13-as_cikkely_arnyekaban

U.i.: Nem hallottunk még a fair use irányelvről, hogy amíg nem kereskedik az illető a jogvédett tartalmakkal, és nem állítja be a sajátjának, addig használhatja minden másra?!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése